Det er ikke alltid det handler om kjente personligheter eller store planer. Noen ganger er det mest imponerende å finne i de små tingene, i hverdagslivene våre. Denne ukas juleglede er en hyllest til hverdag og alle de som ikke nødvendigvis synes så godt, men som like fullt bidrar på ulikt vis.

Holdt det hemmelig

Espen Aspeslåen Ringstad så annonsen i avisa og ønsket å gi samboeren Caroline Møller Agdestein en ekstra førjulshilsen.

Ringstad er, i likhet med mange andre, ukependler. Når han reiser til Oslo på jobb, blir Agdestein alene med tre unger og må få hverdagen til å gå opp på egen hånd.

Hovedpersonen er ikke spesielt glad i overraskelser, så hun er litt skeptisk når Dølen plutselig står på døra.

– Det er nesten rart jeg har klart å holde det hemmelig! sier Espen.

Travel hverdag

– Caroline kjører to barn i barnehagen og får sistemann på skolen hver morgen, før hun sjøl kjører til Frya på jobb. Til tross for mye arbeid og daglige utfordringer, er huset rydda og ordna til helga. Denne dama fortjener absolutt ekstra oppmerksomhet! sier Espen.

Utenfor vinduene innhylles dalbunnen i bitende kulde, men inne i huset, med utsikt over Vinstra, er det godt og varmt. I sofaen sitter ni år gamle Brage. Rundt ham svinser Olea Marie (2) og Vetle (4).

– Heldig med jobben

– Hverdagen er travel, jeg står opp tidlig og legger meg seint. Det blir lite tid til meg sjøl, sier Caroline. Hun roer tidvis høylytt lek i bakgrunnen, før hun fortsetter.

– En klarer det en må. Men jeg er heldig som har en fleksibel jobb, slik at jeg kan reise når jeg må.

– Mamma er flink, sier eldstemann Brage.

– Og snill! kommer det kontant fra lillebror Vetle.

Og når «sjokket» har lagt seg, innrømmer mor sjøl at overraskelsen kanskje ikke var så ille likevel.