- Jeg tror folk kan oppdage noen de ikke visste at kom herfra - ei real forundringspakke, altså!

Kultursjef i Sør-Fron, Bjørn Kjellsson Sletten, og Øystein Rudi sier seg fornøyde med å kunne invitere til en slags premiere, når «Gudbrandsdalskvelden» sparkes i gang på Rudi Gard neste fredag.

- Det handler om å vise fram det vi har og være stolte av det, sier Sletten.

Utøvere fra hele dalen

Han har alliert seg med to av sine like i dalføret; Jertru Torsdotter Stallvik i Sel og Olav Brostrup Müller i Lillehammer. Sammen har de kommet opp med en musikalsk cocktail, bestående av unge musikere og artister med røtter i Gudbrandsdalen.

Arbeidet oppsto i forlengelsen av ulike politiske samarbeidsprosjekter i regionen. Målet har vært å forene krefter innen kulturfeltet, og sikre at et faktik endte opp i mer enn «bare prat».

- Vi vil løfte fram utøvere i startgropa, som gjerne mangler en arena å vise seg fram på. Sjøl om de bor ulike steder i inn- og utland, har de med seg røttene sine, forteller kultursjefen.

Trioen bak arrangementet har ikke måtte lete lenge etter kompetente kandidater.

- Dette er et utvalg, vi kunne satt sammen enda flere, det er mange å ta av.

Blant utøverne er blant andre Eline Holsbrekken Skar, Marita «MaVe» Vestad, Rasmus og Hans Kjorstad, Ula Jazzsekstett og Audun Barsten Johnsen, alle under utdanning eller i ferd med å etablere seg som artister og musikere. I tillegg har arrangøren henta inn Per Arne Glorvigen, etter eget utsagn en av dalens «virkelig store stjerner».

Vil vise at «det går an»

- Mange kommuner arrangerer kulturkvelder, men ikke sammen. Vi vil vise fram noe av det som er her i dalen, sier Rudi, som entusiastisk stiller lokaler til disposisjon for arrangementet.

Begge karene er av den oppfatning at kommunegrenser betyr mindre for folk nå, noe som øker samarbeid på kryss og tvers. Men fortsatt er det en liten veg å gå, mener Sletten.

- Det er stadig noe kiving mellom kommuner, men vi tenker ikke sånn. Dette er et konstruktivt samarbeid, tanken er at ved å vise at dette går, så kan andre deler av lokalsamfunnet lære av det, fortsetter han.

- Ulike uttrykk

- Hvem veit, kanskje oppstår det nye konstellasjoner av dette? undrer Rudi, før han berømmer folk for å vise interesse for konserten, før det i det hele tatt var kjent hvem som skulle stå på scenen.

- Det blir ulike musikalske uttrykk, men de fleste har det til felles at de starta opp i kulturskole og lignende tilbud i dalen, sier kultursjefen i Sør-Fron.

- Det ligger en slags felles identitet i det.

Bjørn Kjellsson Sletten er tidligere ansatt i Dølen.

Sletten og Øystein Rudi lover publikum «ei forundringspakke» på scenen. Foto: Silje Josten Lien