I år flyttes altså byfesten fra Nedregate til Vinstrahallen og området rundt. Det blir med andre ord fest og underholdning både innendørs og utendørs.

- Her blir det scene for musikk og annen underholdning både ute ned mot grusbanen og inne i hallen, sier Vegard Moshagen og Anita Heggestuen - henholdsvis kunstnerisk leder for byfesten og kommunalsjef med ansvar for byfestarrangementet.

Presten åpner byfesten

Og det er sogneprest Terje Elvestad som åpner byfesten med bymesse lørdag morgen klokken 10. Han stiller i anledningen med eget band.

- Jeg har fått med meg fire lokale musikere til å bidra under messen. Det blir en halvtime med med messe og musikk. En messe av den litt spesiell sorten der vi flytter kirkerommet ut til folket, men helt i min ånd er det å la kirken bidra der folk er, sier Elvestad, som etter byfeståpningen overlater scene og hall til de yngre og barnas byfest som starter etterpå.

Deretter går det slag i slag utover hele dagen, ettermiddagen og kvelden. Av underholdning på dagtid kan vi nevne talkshow, Mukampen med både Hjalmar og Håkon Sveen og "Ut i det blå" med aktiviterer for de yngre i og omkring trærne som omkranser Vinstrahallen.

- Vi har i år rundt 60 utstillere på plass, og det er ny rekord. Her er alt fra el-sykler og lag- og organisasjoner til lokal mat og drikke, forteller Heggestuen.

Staut og gammeldans

Bandet Staut er det store musikalske trekkplasteret under årets byfest. Og de gleder seg.

- Vi lover skikkelig fart fra første låt. Det å spille på Vinstra er nærmest som hjemmebane for oss etter at vi har spilt både på countryfestivalen og Rondaståk - og det med høy allsangfaktor, sier bandets vokalist Gaute Lein Ausrød til Dølen.

Staut går på utescena kl 23 etter at bandet Sinsenfist, Mads Hansen og Admiral P har gjort sitt.

- Samtidig med dette vil det være gammeldans på scena inne i hallen. Når Staut er ferdige som siste uteband, vil det lokale bandet "Hillbabes" avslutte byfesten på scena inne i hallen, påpeker Moshagen.

Og for de som ikke er kjent med "Hillbabes", så kan vi informere om at de spiller utelukkende låter fra bandet "Hellbillies". Så det er bare å sale på og ikle seg "Sylvspente boots" til lørdagens byfest.