Det internasjonale skiforbundet, FIS, bestemte denne uka at Kvitfjell skal være arena for verdenscuprenn i alpint til og med 2022. Kvitfjell har vært arena for mange renn i løpet av årene som har gått etter OL i 1994. Nå har altså FIS bestemt at løypene på Fåvang holder mål også i årene som kommer.

GD omtalte først saken.

FIS har denne uka vært samlet til kongress i Hellas, og det var der avgjørelsen ble tatt. Dermed er det duka for nye fartsfester og gjensyn med verdenseliten i alpint. Kvitfjell regnes som en av klassikerne innen alpint.

Kvitfjell-general Svein Mundal er fornøyd med at anlegget har fått fornya tillit i sitt 25. år.- Selvfølgelig har vi hatt noen skjær i sjøen og noen utfordringer, men stort sett har vi levert bra. Dette har vært en utrolig reise fra 1993 til i dag, og som har betydd mye for norsk alpinsport, uttaler han til Norges Skiforbund.

Ifølge forbundet, er FIS fornøyd med at det ble kjørt europacup i Kvitfjell uka før det ble kjørt verdenscup denne vinteren. En gjentakelse kan ligge i kortene i 2020.