Før helga ble det kjent at Ringebu-firmaet Modul AS var slått konkurs.

Firmaet, som hadde 16 ansatte, ble etablert i april 2016 og starta opp modulproduksjon i det tidligere Norak-bygget i Tollmoen i Ringebu.

- Et sjokk

- Det var en tung dag fredag. Jeg vil understreke at vi har hatt en veldig god produksjon med dyktige ansatte. Vi har tross alt prøvd og gjort et ærlig forsøk. Dessverre lykkes vi ikke, uttalte styreleder Finn Løkken til Dølen fredag.

De ansatte visste at bedrifta var avhengig av å få inn nye ordrer, men avgjørelsen kom like fullt som et sjokk, forteller Espen Bartnes, tillitsvalgt ved den konkursrammede bedrifta.

- Vi fikk for ei lita stund sida permitteringsvarsel, men så ble det trukket tilbake. Så går det et par uker og vi blir slått konkurs. Så det kom som et sjokk da vi fikk beskjeden, forteller han.

Må pendle

Brått sto 16 personer uten arbeid, en tilsynelatende svært vanskelig situasjon. Men nå ser det ut til at utfallet er bedre enn ventet, for de fleste av de ansatte har allerede fått på plass nye jobber, forteller Bartnes.

- Det fleste har allerede fått seg nye jobber, i ulike bedrifter. Så, situasjonen tatt i betraktning, gikk det ganske bra.

Sjøl skal han og en kollega starte i Con-form, som produserer råbygg i betong. Jobben vil innebære pendling til prosjekter andre steder, men det ser han ikke mørkt på.

- Det er tross alt godt å vite at en har en jobb og inntekt, avslutter han.

- Tung dag

Manglende ordre ble til slutt avgjørende for utfallet. Og hovedgrunnen til at ordrene uteble, forklarte styrelederen med den store import-konkurransen.

- Vi undervurderte konkurransekraften på import. Vi klarer ikke å konkurrere på pris. Til og med en del norske selskaper etablerer seg i utlandet, fortrinnsvis i Øst-Europa, for å bygge produksjon der. Vi har ikke sjanse til å konkurrere, med de råstoffprisene og timeprisene vi har.