Besøkets er i forbindelse med utdeling av Peer Gynt-prisen på Gålå fredag ettermiddag. Men Finansministeren med følge var på plass på Kvam allerede klokken 12 for å besøke to nabobedrifter – Abaris Consulting og Øyens hjemmebakeri.

Fikk god tid

Finansministeren tok seg god tid. To timer inkludert presentasjon av Abaris, Kvam Il og arrangementet Furusjøen Rundt sto på programmet før det hele ble avrundet med lunch og omvisning i Øyens hjemmebakeri.

- En kjempegod anledning til å få presentert hva Kvam har av bedrifter og tilbud. Jeg setter stor pris på at det var satt av såpass med god tid at vi fikk presentert det vi har å tilby på en ordentlig måte, sier daglig leder ved Abaris Consulting, Lars Tungen.

Lot seg begistre

Det er for så vidt to vidt forskjellige bedrifter som fikk besøk. Abaris Consulting er et it-selskap i sterk vekst, mens Øyens hjemmebakeri har lykkes med produksjon av hjemmebakst som flatbrød, lefser og annen tradisjonell bakst fra Gudbrandsdalen.

­- Meget interessant. Det var spennende å se det It-selskapet Abaris har fått til, og samtidig få en innføring i visjonene og planene de har videre. Slike selskap trenger vi så absolutt over hele landet, sa finansministeren, som også lot seg begeistre av familiebedriften Øyens hjemmebakeri.

- Jeg er svak for lokalmat, og det de har fått til her er rett og slett både fantastisk og smakfullt, uttalte Jensen, som også fikk anledningen til å steke sitt eget flatbrød i hjemmebakeriet.

Eget ”finansflatbrød”, ble produsert hos Øyens hjemmebakeri.