Når en G16-kamp mellom to lokallag midt i Gudbrandsdalen trekker like mange tilskuere som en seniorkamp mellom Lillehammer og Trysil på Stampesletta, så er det grunn til å sperre øynene opp. Det forteller oss at entusiasmen for lokalfotballen i dalen fortsatt er til stede. Det gror i de yngre rekker, og publikumsentusiasmen lever. Det var denne kampen et bevis på.

Fron best i førsteomgang

Begge lagene gikk på banen med en sterk vinnervilje, og de ble auset opp av et entusiastisk publikum. Vinstra var det førende laget i størstedelen av førsteomgang, selv om Kvam hadde et par halvsjanser i åpningen av kampen. Fron-spillerne kjempet hardt i midbaneleddet, og var mye bedre enn Kvam-spillerne til å spille på flankene. Og derfra kom pasningene som ga mål.

Mats Røssummoen Haugen ga Fron ledelsen 1-0 etter å ha blitt servert ballen rett foran mål, og to minutt før pause ble nok et flott innlegg fra kanten plassert sikkert bak Kvam-keeperen av Kristoffer Kjorstad. 2-0 til pause.

Utrolig andreomgang

Andreomgang startet som den første avsluttet - med to durabelige Fron-sjanser, som dog ikke ga uttelling. Kvam-spillerne hadde også fått tenning i pausen og presset på direkte og stresset Fron-forsvaret. Litt rot og misforståelser i Fron-forsvaret resulterte i sjølmål, redusering og ny spenning allerede etter fem minutter av andreomgang. Ett minutt senere var Kvam-spissen Aksel Lien igjennom og utlignet til 2-2. Kvam ble utover i andreomgang flinkere til å spille i bredden, og kampen ble mer jamnspilt selv om Fron-spissene virket mer sultne foran mål når sjansen først bød seg. Men det måtte en kårner til før Fron tok ledelsen - det etter en flott heading av Iver Stubbrud. Så tre minutter før slutt fikk Simen Andressen et gjennomspill midt i Fron-forsvaret. Han satte ballen sikkert i nota og høstet ellevill jubel fra en stor delegasjon med Kvam-supportere på tribunen. Kvam G16-laget er forøvrig et samarbeidslag mellom Kvam IL og Heidal IL. 3-3 ble altså sluttresultatet.

Både på publikum og spillere får terningkast 10 etter slik en flott og fantastisk spennende fotballforestilling - det er bare å glede seg Champion League finalen 26. mai mellom Liverpool og Real Madrid. Kanskje blir den like spennende, men bare kanskje ...