Nyeng har de siste åra deltatt i 10 verdenscuprenn, men har vært hakket bak de aller beste.

– Etter mange år som seniorløper har jeg ligget rett bak landslagsnivået i langrenn. Jeg har gått både distanse og sprint, men som nordmann holder det ikke med 20.-plasser for å etablere seg og komme seg videre. Det tar jeg konsekvensen av og forfølger en drøm jeg alltid har hatt om å se hvor god det går an å bli i skiskyting, sier Nyeng til VG.

Sikter mot verdenstoppen

Langrennsspesialisten har denne sesongen fått plass på skiskytterlaget «Team Mesterbakeren» som trenes av Knut Tore Berland.

– Den fysiske kapasiteten min er god nok til at jeg skal kunne hevde meg, så får vi se om jeg klarer å knekke skytekoden. Jeg har fått en unik mulighet her hos «Team Mesterbakeren». Nå handler det om å få opp grunnivået i skyting og kombinere det i stressituasjoner med høy puls. Det blir utfordringen, og jeg er forberedt på å jobbe tre ganger så mye med skytingen som de andre på laget, sier 27-åringen.

Målet er å etablere seg i Norgescupen allerede den kommende sesongen og være med å kjempe om å få gå IBU Cup, nivået under verdenscupen.

– Jeg gjør ikke dette for moro skyld og håper å få prøvd meg også i verdenscupen på sikt. Det er tøft å si det, men det er det jeg jager i hverdagen, å etablere meg i toppen.