Bak GudbrandsdalsRadioen står selskapet HedmarksRadioene AS som driver sju lokale radiostasjoner i Hedmark.

Selskapet søkte, og fikk, FM-konsesjon for kommunene Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu og Øyer. Fra før har selskapet også konsesjon til å drive DAB-nettet i Valdres og Gudbrandsdalen.

Egen utegående reporter

Selskapet bak omsatte i 2017 for 9,2 millioner kroner og leverte et resultat etter skatt på 270.000 kroner.

- Dette blir en radio med lokalt stoff. Vi skal speile det som skjer i dalen. Det blir faste nyhetssendinger, uten at vi skal ta på oss rollen som samfunnets vaktbikkje, og en del reportasjestoff. Vi skal ut og treffe folket, sier daglig leder for selskapet, Bjørn-Martin Brandett.

Fra før har HedmarksRadioene AS lokalkontor på Flisa, Elverum og Hamar. Foreløpig skal det ikke etebleres kontor i dalen, men en egen reporter vil ha ansvaret for å lage lokalstoff fra området.

- Vi skal ha sending hele døgnet, men med fokus på morgen og ettermiddag. Det er en komersiell radio der vi også spiller komersiell musikk. Lokalt stoff har hovedfokus, men det blir også regionale- og nasjonale nyheter. Og fra 2020 blir jo også Oppland og Hedmark slått sammen til ett fylke, sier Brandett, som altså nå tar over sendenettet, "arven", etter blant annet Radio Tri.

Det vil bli en egen utegående reporter i Gudbrandsdalen, forteller Bjørn-Martin Brandett. Foto: Privat

Lokalrdioen fortsetter på FM

- Vi må spørre; blir det radiobingo?

- Ja, da. Det blir radiobingo. Vi har vokst mye sida vi kjøpte Radio Østleningen i 2010, og vi har funnet et konsept som fungerer på små steder. Med radiobingo, sier Brandett.

- Når kommer dere på lufta?

- Innen et par uker vil vi være på lufta i Gudbransdalen, men det lokale innholdet vil vi være ordentlig på plass med fra høsten av. Vi synes det er bra å kunne tilby radiolyttere i dalen en lokal stasjon over FM-nettet, sier den daglige lederen.

For mens de nasjonale kanalene frivillig har slukket sine FM-sendere, ønsker en samlet lokalradiobransje å fortsette på FM.

- Det koster hverken lytterne eller staten ei krone at vi sender på FM. Nettet kan ikke brukes til annet enn radio, og det vil være helt uforståelig om myndighetene tvinger oss av FM i 2022. Vi skal kjempe for å få fortsette på FM også etter 2022 i Gudbrandsdalen, sier Brandett.