Nå er det avklart - Biltema etablerer seg på Vinstra og ikke på Otta. Det etablerer seg på den gamle fotballbanen til Vestsida og blir nabo til Peer Gynt kjøpesenter.

Etablert for å bli

Biltemas butikk vil bli på 5500 kvadratmter og får en prislapp på rundt 100 millioner kroner.  Biltema vil selv bygge og eie butikken.

- Vi er kommet til Vinstra og Gudbrandsdalen for å bli, og det er vårt eget eiendomsselskap som står bak og finansierer nybygget. Beliggenheten i nærheten av Vinstra Handelspark, Peer Gynt kjøpesenter og de andre etablerte butikkene i Lomoen, samt den ryddige og enkle avkjøringen til nye E6, var viktige grunner til at vi valgte Vinstra som sted for å etablere oss med en butikk av denne størrelsen i Gudbrandsdalen. Vi håper å bidra til å bremse handelslekkasjen ut av Gudbrandsdalen, sier daglig leder i Biltema Norge, Egil Iversen.

Kommunen som medspiller

Iversen framhever også den gode dialogen de har hatt med kommunens representanter og eierne av Peer Gynt kjøpesenter.

- Vi har hatt en god dialog med Biltema i to år, og sammen med eierne av Peer Gynt kjøpesenter, ser vi muligheter til å utvikle området rundt. Det innebærer også grøntområder og et torg i tillegg til ekstra parkeringsplasser. Det er viktig for alle parter at området skal bli pent og attraktivt, påpeker ordfører Støstad.

Går planleggingen og byggingen som normalt, så regner Bitlema med å åpne sin nye butikk på Vinstra i løpet av august 2019.

Stor omsetning

Biltema regner med å klare en årlig omsetning på mellom 60 og 80 millioner kroner i butikken på Vinstra. Opptil 30 personer skal ansettes i butikken på Vinstra.

- Først ser vi etter en varesjef og en butikkesjef. Interesserte må gjerne ta kontakt med oss allerede nå, og deretter vil de resterende stillinger bli annonsert, forteller Iversen.

- Dette er en stor og viktig etablering både for Vinstra og hele Gudbrandsdalen. Vi får mange arbeidsplasser, og næringslivet får tilført en stor og viktig aktør, sier Nord-Frons næringssjef Egil Tofte.

Daglig leder i Biltema Norge, Egil Iversen, presenterte for kommune og presse hvordan bygget i Lomoen vil bli.