- Det har vært veldig artig å være med, sier Mathilde Lindsetbu fra Sør-Fron.

- Ja, bortsett fra brannalarmen da. Den gikk to ganger på ei natt! Utbryter Mari Dalbakk.

Det er pause i programmet, snart venter framvisning for familie og andre skuelystne utenfor. De to tiåringene har segnet om i en sofa.

- Det er litt slitsomt, vi har stått på lenge, sier de to, før de raskt tilføyer at de aldri blir lei av å danse.

- Intenst, men morsomt

29 barn og unge i alderen 10 til 18 år, fra Lillehammer i sør til Nord-Fron i nord, har de siste dagene deltatt på dansecamp i regi av Loftet Dansestudio på Sør-Fron.

Daglig leder Juliane Bay sier seg godt fornøyd med årets utgave av dansecamp.

- Det er intenst, men morsomt! Jeg ser at flere av deltakerne kommer fra lengre unna, noe som må bety at flere får høre om oss og at det er bra.

I tre dager er det nesten som en leirskole i lokalene på Hundorp. Alle deltakere og instruktører bor under samme tak og spiser, sover og trener sammen.

Tidligere har aldersgrensa vært 11 år, men i år fikk også tiåringene innpass. Ved oppstart ble deltakerne delt inn i egne «crew», som har fått ulike oppgaver underveis. Hensikten har vært å blande sammen på tvers av alder og bosted, slik at alle blir kjent med hverandre.

- Det ligger en del planlegging bak dette, men jeg har fått mye god hjelp fra familie og lokale aktører. Det hadde ikke blitt noe uten dem, sier Bay.

Eneste gutt

- Det er helt greit å være den eneste, det går fint.

13 år gamle Isak Erdal fra Lillehammer er den eneste gutten som deltar i år. Han danser hiphop i hjembyen og er med på sin andre dansecamp på Loftet.

- Jeg hørte at det var bra fra noen venner og ville se sjøl. Det er veldig gøy, du får mye energi av de andre som er med her.

Sier han, før en siste runde med øvelse i speilsalen, bare sånn i siste liten.

Kort tid etter er de i gang, 29 små og store dansere viser rykende fersk koreografi, heier hverandre fram og smiler i kapp med sola.

Isak Erdal er den eneste gutten som deltar på danseleiren. Det har han ingen problemer med. Foto: Silje Josten Lien
Mathilde Lindsetbu, Emma Louise Falkenhaug og Mari Dalbakk er slitne, men godt fornøyde etter tre dager fulle av dans. Foto: Silje Josten Lien