Kjellaug har i 20 år driftet YX-stasjonen ved Kvitfjelltunet på Fåvang.

- Vi må ta vare på det vi har oppi dalen her, og jeg mener så absolutt at det er både rom og behov for videre drift av YX-stasjonen på Vinstra, sier Kjellaug til Dølen.

Enige i mars

Jan Kolås har vært i selgermodus en viss tid etter å eid og driftet bensinstasjonen i Øvregate på Vinstra siden 1979. Nå vil han inn i pensjonistenes rekker, i alle fall delvis.

- Jeg og Kjellaug ble enige om salget i mars, og fra nå av er det Kjellaug som drifter stasjonen og styrer det hele. Min epoke er over på stasjonen her, men jeg skal fortsatt drifte Uno-X stasjonene i Lomoen på Vinstra og på Otta. Ellers skal jeg bruke mye tid på å  kose med med mine barnebarn og nyte pensjonisttilværelsen, forteller Jan.

Opptatt av service

Kjellaug på sin side har sine planer både for bygget  og driften av stasjonen. Stasjonen vil hun primært drifte fra Fåvang, så andre etasjen kommer for utleie.

- Andre etasjen på stasjonen vil blei utleid til de som har behov for kontorlokaler, eventuelt ombygd til  leilighet. Vi får se hva det blir til. Alle de ansatte blir i alle fall med videre, og vi skal bevare servicen Jan har opparbeidd ved å være en stasjon der du fremdeles kan få skiftet lyspære og vindusviskere på bilen din, et fåtall av bensinstasjonene tilbyr slik hjelp i dag, sier Kjellaug, som også vil utvide mattilbudet ved stasjonen og bygge om servicehallen til en hall for sjølvask av biler.

Jan har tatt vare på kvitteringen han fikk for den første drivstoffleveransen den 2. januar 1980 - da kostet en liter diesel kr 1,20.