Arrangør er Norges bygdeungdomslag (NBU) og Det internasjonale forbundet for motorsagmesterskap (ialc)

- Motorsag-VM er en konkurranse med seks ulike tekniske og actionfylte øvelser. Vi kan love masse støy, gode prestasjoner og mye moro, sier Solvår Holsbrekken Skar (28) fra Harpefoss i ei pressemelding til Dølen tirsdag.

Sammen med Erik Blakstad Haave (28) fra Hundorp er hun én av to midtdøler i hovedkomiteen for Motorsag-VM går av stabelen i Håkonshall nå denne uka, fra torsdag til søndag.

Kvisting med VR-briller

Sammen har de hovedansvar for hver sin del av arrangementet. Blakstad Haave er sponsoransvarlig, mens Holsbrekken Skar er aktivitets- og kulturansvarlig.

- I tillegg til selve konkurransene kan vi by på fullspekket program med massevis av aktiviteter for både barn og voksne. Man kan selv prøve en av VM-øvelsene, kvisting, med VR-briller, det blir tråtraktorløype for barn, foredrag med forfatter Thor Gotaas og eget motorsagkurs for kvinner, for å nevne noe, forteller Holsbrekken Skar.

Først ut med dameklasse

På årets VM vil det for første gang bli konkurrert i en egen klasse for damene. Selv om mesterskapet på Lillehammer er det 33. i rekken, er det altså først nå på Lillehammer at damene slipper til i egen konkurranseklasse.

- Vi er veldig stolte av å være første arrangør som slipper til damene i konkurransen med egen kvinneklasse. Felleskjøpet har gått inn som sponsor for kvinneklassen og uten de hadde det vært vanskelig å gjennomføre, sier Erik Blakstad Haave.

Motorsag-VM arrangeres i Håkons Hall på Lillehammer 2.-5.august 2018. Vertskap er det Internasjonale forbundet for motorsagmesterskap (ialc) og Norges Bygdeungdomslag (NBU).

Mesterskapet har ikke blitt arrangert i Norge siden 2000, og samler om lag 130 deltakere fra 28 ulike land, til ulike actionfylte konkurranser med motorsag, i følge pressemeldinga.