Den nye kryssløsningen mellom Vinstra Handelspark og Peer Gynt Kjøpesenter, samt parkeringsområdet mellom Biltema og Peer Gynt Kjøpesenter, er nå tegnet inn i en situasjonsplan som skal ut på høring.

Torg på 700 kvadratmeter

Ved siden av ny kryssløsning inn fra Vinstragata til Biltema og kjøpesenteret, er det også tegnet inn nye parkeringsplasser, gangveger og gang- og sykkelveger i området. Foran hovedinngangen til Peer Gynt kjøpesenter, er det tegnet inn et torg på rundt 700 kvadratmeter. Hva dette torget inneholder, er ennå ikke avklart.

- Eierne av Peer Gynt kjøpesenter, Utstillingsplassen AS, har kjøpt hele parkeringsarealet av kommunen. De vil utarbeide detaljer omkring hva en torgløsning og grøntarealer innebærer på sitt område, og det samme vil Biltema. Kommunen har i situasjonsplanen lagt inn grøntarealer på de få kvadratmeterne de fortsatt eier der, forteller kommuneingeniør Hanne Hvattum til Dølen.

Et førsteutkast

Hun påpeker at dette er et førsteutkast til en situasjonsplan der også Statens vegvesen er involvert i arbeidet med utformingen. Blant annet har vegvesenet forlangt at det ikke skal være kjøreveg mellom nykrysset i Vinstragata og forbi Peer Gynt kjøpesenter til den gamle vegen til Ruste.

- Dette er det tatt hensyn til, men det kan komme justeringer ut over det som er tegnet i dette første planutkastet, sier Hvattum til Dølen.

Fra tirsdagens møte i Planutvalget i Nord-Fron.