Torstein Hermansen og Erlend Grønbeck nærmest bobler over av entusiasme, da vi møter dem i gymsalen på Vinstra vidaregåande skule. De er akkurat i startgropa på sitt nye ungdomstiltak, som de gleder seg til å få skikkelig dreisen på.

– Vi ønsker å bidra til et godt ungdomstilbud, der terskelen for å delta er lav. KRIK er et idrettstilbud, med et kristen bakteppe. Derfor har vi også et samarbeid med kirka om dette, sier Hermansen.

Komme som en er

Hver onsdag vil de samle ungdom i alderen 13-16 år, der de har en og en halv time med ulike aktiviteter, samt ei lita pause med andakt.

– En trenger ikke være en kristen for å være med. Her kan alle komme som de er, det holder å ta med et par innesko, smiler Grønbeck.

Han og Torstein er til daglig kolegaer ved Vinstra vidaregånde skule. Sistnevnte har egen erfaring fra KRIK i Oslo.

– Jeg var sjøl med i KRIK der i flere år, og stortrivdes. Vi skal legge til rette for at vi skal ha det moro på samlingene, der de som deltar kan få være med å bestemme aktivitetene, sier Hermansen, som også kan reklamerer med at tilbudet er gratis. Det er kirka som sponser medlemsskapet.

Idrettsglede

I Nord-Fron ønsker de å skape et nytt og bedre tilbud for ungdom.

– Som menighetspedagog i kirka, mener jeg dette er et bra tilbud til ungdomen vår. Jeg tror at både idrett og kirke ligger hjerte til folk i kommunen nært, sier Hildegunn Haanes Ruset.

For å gi et ekstra tilbud, der kirka har mål om å bli ennå bedre kjent med ungdommen, viser de Champions League i kirkestua med jevne mellomrom.

- Å treffes for å se god fotball er ikke bare for de sportsinteresserte, det er ssialt og trivelig for alle. Her er ungdom fra 13-19 år velkomne, gjerne sammen med foreldre. Vi spiser pizza og heier på det laget vi vil, sier Ruset.

I gymsalen tester Torstein og Erlend hverandres ballteknikk, for moroskyld.

– Her trenger en ikke prestere, men bare kjenne på idrettsgleden. Når salen fylles med ungdom, da blir det skikkelig bra, er de to enige om.

Hver onsdag skal det være samling med trening i et positivt miljø. Lars Kristian Korsvold ( i midten) er glad i å trene, og synes KRIK er et godt tilbud. Foto: Tone Sidsel Sanden
Torstein og Erlend håper å fylle gymsalen med aktive ungdommer. Foto: Tone Sidsel Sanden