Hun er på ukjent grunn nå, Randi Marie Steig fra Ringebu. Om kort tid skal alle få tilgang til hennes egne låter, hennes baby, og det lokker fram mange følelser.

– Jeg gleder meg selvfølgelig masse, men er samtidig litt skremt av tanken på at alle kan høre på det. Det er skummelt at jeg skal vise så mye av meg sjøl.

Musikk og sang har vært en viktig del av livet hennes i mange år, men det er første gang alt låtmaterialet som presenteres kommer fra egen penn.

Musikk viktig del av livet

At hun nå sitter med sin egen plate takker hun Tromsa Live, i regi av Laugen rock- og bluesklubb, for. Der fikk hun dyttet hun trengte for å ta neste steg, rent musikalsk. I tillegg berømmer hun Kenneth Aspeslåen, Jan Magne Langseth og Johnny Lønning, som har fulgt henne fra starten.

– Jeg skriver mye og har mange låter jeg brenner inne med. Jeg har så mange planer at jeg blir gal noen ganger!

Noen ganger kommer strofer eller toner «dettende» ned, mens andre ganger må det jobbes mye med for å ta form, forteller hun.

Sjangermessig er musikken nesten som en hybrid å regne.

– Jeg tenker aldri sjanger når jeg jobber med musikk, det bare kommer til meg.

På tvers av sjanger

25. november er det duka for plateslipp i Annis nye restaurant i Ringebu og plassene har forsvunnet som varmt hvetebrød.

– Jeg håper folk føler det er verdt det, ler hovedpersonen nervøst.

Men tilbakemeldingene hun får, kan tyde på at folk ikke først og fremst kommer for maten.

– Folk er så positive, jeg blir så glad og rørt!

Rimelige ambisjoner

Hovedpersonen sjøl er forsiktig med ambisjonene for plata, det viktigste for henne har vært å få jobbe med eget materiale.

– Jeg er ikke opptatt av å «komme ut i verden». Så lenge jeg får spille for noen og folk liker det, så er jeg fornøyd. Om noen finner ei låt fra meg som kan bety noe spesielt, er jo det det største jeg kan oppleve!

Deltar på «Innunder jul»

I slutten av måneden skal hun synge på «Innunder jul», tre konserter som arrangeres til inntekt for Kreftforeninga. Bak konsertene står Frode Myrvang med familie. Å bli spurt betegner hun som veldig stort.

– Det er kjempestort å få være med. Det er en veldig viktig sak, som jo angår alle på et eller annet nivå, og så er det jo så mange fantastiske folk som skal være med, avslutter platedebutanten.