Kari Hanne Rudrud er i starten på en operakarriere, Randi Mare Steig er svanger med plate, mens Ida Rønshaugen akkurat har gitt ut sitt andre album. For trekløveret går det bare en veg; oppover.

– Det var Øystein Rudi som tok kontakt og spurte om vi ville holde en felles konsert på Rudi gard. Og det hadde vi selvfølgelig lyst til. Han synes nok det er artig med tre dølajenter som satser, at vi tør å prøve noe nytt, smiler damene, som vi møter i Rønshaugens studio på gamle telegrafen på Vinstra.

Spennende konsept

Trioen legger siste finpussen før søndagens konsert. Med en felles veg oppover, men i helt ulike genre, mener de konseptet blir særdeles spennende.

– Vi er ulike alle tre, og vil treffe ulikt publikum. Jeg tenker at dette kan være en fin anledning for folk å bli kjent med noe nytt og få en variert musikalsk opplevelse, sier Rønshaugen. Mens hun er i jazzgenren, er Steig mer i country/snill rock-kategorien. Rudrud, på sin side, skal fylle Rudi-låven med mektig opera.

– For så vidt blir dette en debut for meg, med konsert alene. Jeg vil nok presentere noen nye operaarier, men også noe som folk vil kjenne igjen, sier Rudrud, som også har med egen pianist på scenen.

Stor entusiasme

Rudrud har ingen planer om å gi ut plate, i motsetning til Steig, som er i full gang med produksjon av plate, som kommer ut i høst.

– Det meste er ferdig, så det gjenstår bare å velge ut de låtene som skal være med. På Rudi vil publikum i hovedsak få høre materiale fra plata, sier Steig.

Hun har med eget band, og håper å skape god stemning på låven. Damene bobler nærmest over av entusiasme, og Rønshaugen mener at en felles konsertoppsetning er inspirerende.

– Det er artig å få denne sjansen til å vise seg fram i et rent konsert-konsept, sier Steig.

På radio verden rundt

Rønshaugen stiller alene på scenen, med loop station, saksofon, kalimba og sang, med låter fra sin ferske plate. Mottakelsen etter releasekonserten i mars, har vært svært god.

– Det har skjedd mye spennende, der musikken min har blitt spilt i flere deler av verden, faktisk. Plata mi, «Storm», har blant annet blitt spilt i Sør-Spania, smiler hun.

– Felles for oss alle tre er at vi er lidenskapelig opptatt av musikken vi spiller, legger Rønshaugen til.

Spille på hverandre

På konserten skal hver av damene ha sin egen avdeling. Men de forsikrer at det også vil komme en overraskelse, i form av et aldri så lite samarbeid.

– Det vi skal gjøre sammen, er en hemmelighet, ler trekløveret.

Damene håper at lokalpublikummet kjenner sin besøkelsestid, og at de tar turen til Rudi på Sør-Fron søndag.

– Noen har kanskje hørt bare den ene av oss før, mens nå er sjansen der til å bli kjent med de andre også. Vi føler det er fint å kunne stå på scenen sammen, at vi kan spille på hverandre. Så lover vi en konsert med smakebiter av stor variasjon, slår Rudrud fast.