Sist uke i artikkelserien «Før i tida», presenterte vi et knippe bilder fra et album vi har som viser Peer Gynt-stemnet i 1971, men der fotografen er ukjent.

Første Peer Gynt-prisen

Flere har etterlyst at vi trykker flere bilder fra dette albumet. Dette var jo også et litt spesielt stemne i og med at den første Peer Gynt-prisen ble delt ut dette året. Den gikk til Einar Gerhardsen som var Norges statsminister fra 1945 til 1951, 1955 til 1963 og fra 1963 til 1965. En bauta inne norsk politikk i etterkrigstida, og også kjent under kallenavnet «landsfaderen».  Merkelig nok inneholder ikke dette albumet bilder av hverken prisvinneren eller prisutdelingen, selv om det er flere bilder i albumet som er tatt på Hågå der prisutdelingen fant sted. Om da ikke ikke undertegnede tar helt feil, og at prisutdelingen var et annet sted det første året. Et informativt album om stemnet, i alle fall.

Gammel doning: «En av de tre som kom til Norge i 1917», står på plakaten bak på hengeren til denne kjøredoningen. Vekta er tre tonn og topphastigheten 2 km/t.
Plakater: Lokale ungdommer stilte som plakatbærere under stemnets opptog.
Spelemann: Her kjenner vi igjen spelemannen Sigbjørn Bernhoft Osa
Sterke, lokale karer prøvde seg på Casparis vekter.
Plakatbærer i Nedregate.