Men, tross alt, en del publikum trosset været og stilte opp sammen med tidligere gynter og et litt amputert pressekorps. Det ble også holdt ett minutts stillhet for minnes tidligere prisvinner og nå avdøde, Thorvald Stoltenberg.

Hyllet kollegene

Prisutdeler var Finansminister Siv Jensen som roste sykepleieren og jordmoren Elisabeth Hoff for det arbeidet hun har lagt ned i krigsutsatte områder og som leder for Verdens helsorganisasjon i Syria. Prisvinneren sjøl, kunne fortelle at hun til tider har bedt til gud om å overleve, men først og fremst framhevet hun sine syriske kolleger og det arbeidet de la ned.

- Når det sto på som verst og hotellet i Aleppo ristet etter bombenedslag, så ba jeg til gud om å få leve videre. Det største arbeidet, det farligste arbeidet og det vanskeligste arbeidet, var de våre syriske kolleger som sto for. De gikk i fronten, bante vei og utsatt seg for mest fare for at vi skulle kunne gjører det vi måtte, sa prisvinner Eilsabeth Hoff.

Hun uttalte seg også om det videre hjelpearbeid rettet mot Syria.

- I prinsippet er jeg enig i at det må ytes mest hjelp i nærområdene. Men før det kan gjøres, så må det bli fred og ro i området slik at dette arbeidet kan utføres. Der er vi ikke ennå, sa prisvinneren, og oppfordret til slutt norske politikere med å fortsette det gode arbeidet med å hjelpe Syria på samme måte som de har gjort så langt.