For å oppnå utmerkelsen Miljøgodkjent arrangement må arrangementet oppfylle en rekke omfattende kriterier. Denne innebærer blant annet krav om kildesortering av avfall, tiltak for å redusere den samlede energibruken, miljøinformasjon til alle som er involverte i arrangementet, inkludert alle frivillige, innkjøp av miljømerkede produkter, kortreist mat, tilrettelegging for funksjonshemmede, og ikke minst, strenge krav om å sette området hvor arrangementet har blitt holdt tilbake i sin opprinnelige stand.

Det første arrangement

Miljøgodkjent arrangement er en sertifiseringsordning som er utarbeidet av Stiftelsen FEE Norway. Visit Lillehammer har i samarbeid med Stiftelsen FEE Norway og Norsk Turistutvikling AS tatt initiativ til å gjeninnføre miljøordningen for arrangement i Norge.

- Peer Gynt er det første arrangementet som oppnår sertifiseringen, og vi håper at flere arrangører i regionen vil se verdien av en miljøsertifisering i forhold til ivaretakelse av natur, miljø og økonomiske besparelser. Vi ser at flere og flere gjester blir mer bevisste på hvilke verdier bedrifter og arrangører representerer, sier Kristin Prøven i Visit Lillehammer, som har iverksatt prosjektet. Arbeidet med innføringen av miljøordningen er også støttet av Oppland fylkeskommune.