Det starta sommeren 2016 med et par private arrangement med innleid musikk. Etter dette begynte hjulene å rulle, og låven på Arnemoen gard ble omgjort til konsertlokale. Denne helga juni er låvedøra vidåpen for den nye festivalen.

– Vi starter allerede torsdag kveld og byr på konserter både fredag kveld, lørdag kveld og søndag. Det blir mye variert og spennende på programmet, forsikrer Hagestuen til Dølen i mai.

Stoppested: Flere tar kontakt for å spille på Arnemoen gard. – Det er et fint stoppested for artister, som skal kjøre mellom Oslo og Trondheim, sier verten. Foto: Tone Sidsel Sanden

Variert program

Han har sjøl en stor lidenskap i musikken, og booker band og musikk han liker og kan gå god for.

– Det er litt av målet mitt, at jeg skal få presentert en del band som kanskje ikke er så kjent for folk fra før. Det er ikke alltid at det som er mest kjent er det beste, sier han, og viser til et program med både norske, svenske og amerikanske band.  Av artister står Tonje Halbjørhus, Sarah Shook & The disarmers, Jeff Porter og Bård og Børre Band på plakaten, blant annet.

Til festivalen kan en kjøpe pass til alle konsertene, eller bare noen av dem. Konsertene skal holde inne på låven, men ute blir området gjerda inn og gjort om til festivalplass.

Stil: Et norsk band som spilte på låven, syntes lyden var så god, at de ville komme tilbake å spille inn plate, kan Hagestuen fortelle. Foto: Tone Sidsel Sanden

Fint stoppested

Sida i fjor høst har det blitt spilt flere konsertet på Hagestuens låve, og så fornøyde har artistene vært, at det begynner og ryktes at garden ovenfor Ringebu er et bra sted å spille.

– I det siste har flere tatt kontakt med ønske om å spille her. Det er artig, slår Hagestuen fast.

– Jeg tror at det er behov for et slik sted. Det er ikke så mange plasser å spille på for artister og band, mellom Oslo og Trondheim. Flere varsler at de synes det er fint med et stoppested midt i mellom, sier han.

Og det er ikke bare artistene som har likt seg på låven, også publikum har funnet seg godt til rette ved tønnene. Mellom 30 og 80 personer har hørt på konsertene, i alle aldre; fra 18 til 70.

– På festivalen skal vi ha ståplasser, og legger da ut 150 billetter. Allerede er det solgt en del, og folk fra Tromsø, Bergen og Stavanger tar turen, smiler en fornøyd vert på Arnemoen gard.

Ringebu musikkforening stiller forøvrig blant annet med vakthold, som serverings- og ryddehjelp, under festivalen.

– Og flere konserter blir det utover sommeren?

– Ja, jeg har tenkt at jeg skal ha mellom 10-12 konserter i året, så mye står på plakaten utover sommeren. Blant annet kommer vokalisten i The Rainmakers hit, sammen med dattera si, for å holde konsert, sier Hagestuen.

Denne saken var også publisert i mai