Det er Sara Langrusten og Joachim Stenseng som står bak profileringsfirmaet, som nå velger å gå inn med midler i Ysteriet.

De driver firmaet sitt i lokalene til skolen på Brekka og skapte nytt liv i den gamle bygningen.

Må engasjere seg

Dørene på puben har vært stengt sida midten på oktober.

– Vi begynte å prate på det da vi så at eierne av Ysteriet så modig gikk ut på Facebook og sa de trengte hjelp til å fortsette med pub. Var det noe vi kunne bidra med? Jeg liker ikke å se at folk mislykkes, og tenker at jeg må engasjere meg i lokalmiljøet mitt, sier Sara Langrusten.

Litt nye ideer

Lørdag åpner dørene igjen, med fotballkamper på storskjerm og DÅM på scenen om kvelden. Vinstra trenger en uteplass som Ysteriet, mener Langrusten.

– Vi skal fortsette å være en sportspub, der vi sender fotballkamper og annen sport på storskjerm. Men vi skal være en pub for alle, et sted der folk kan gå ut for å ta seg en øl og litt mat. Vi håper komme inn i drifta med litt nye ideer, sier hun.

Forutsigbarhet

Det er fortsatt Limme AS, med Jon Terje Bjørke og Magne Nedrebø, som er hovedaksjonær og drivere av puben.

– Hva skal til for at folk skal bruke Ysteriet i større grad?

– Jeg tror at det som skal til er forutsigbarhet. At det er faste folk du møter bak disken, som knytter bånd til gjestene, samt at faste åpningstider også er viktig, sier Langrusten, som sjøl har jobba på pub og i restaurant i Trondheim.

– Vi skal ha en litt annen meny enn før, med ny og spennende mat. Vi ønsker at folk skal komme til Ysteriet for å kose seg, sier hun.

Mange som har trua

Magne André Nedrebø er glad for at puben nå kan åpne dørene igjen.

– Det er selvsagt bare positivt det som nå skjer, og det er bra at vi blir flere om dette, sier Nedrebø.

– Det er fortsatt mange som har trua på konseptet, så det lover godt, legger han til.

Engasjementet til Langrusten kom nettopp fordi hun har troen på at Ysteriet pub er liv laga.

– Jeg starta en spleiserunde på nett, slik at folket kunne være med å bidra til ny giv. Så ble dette engasjementet til noe mer, et ønske om å bidra aktiv som eier, for at Vinstra skal ha et alternativ å gå ut på. Nå har vi allerede fullt program fram til nyttår, sier hun.

- Og hva står på programmet?

- Det blir litt musikk, litt moro, og litt utfordringer. Det tror jeg oppsummerer det godt, smiler Langrusten.

Sammen med Limme AS, (Jon Terje Bjørke og Magne Nedrebø) skal Sara Langrusten ogJoachim Stenseng sørge for drift på Ysteriet pub. Foto: Tone Sidsel Sanden