Det er ikke mange langrennsløpere på hans nivå som har gjort det de siste årene. Skiskytterdebuten var oppsiktsvekkende bra. For 27-åringen viste liten respekt for garvede konkurrenter i Blink-festivalen. Han gikk videre fra kvartfinalen, men ble slått ut i seminfinalen.

En god start

Emil innrømmer at spenningsnivået var høyere enn det noen gang har vært i konkurransesammenheng da han varmet opp og gjorde seg klar for å debutere i sin nye idrett. Pulsen ble ikke akkurat lavere da han så seg rundt og oppdaget at det stort sett var landslags og mesterskapsløpere som stilte. Nyeng innrømmer at det var vanskelig å fokusere på det han skulle der og da.

-Det er jo først om noen måneder eller til og med om noen år at jeg får svar på om dette prosjektet har vært vellykket. Men jeg håper og tror jeg har gjort et riktig valg selv om jeg har gjort meg noen mye erfaringer etter at jeg ble skiskytter. Først og fremst at det totalt sett går med mye mer tid til trening enn det jeg har vært vant med. Det har ført til at jeg i det siste har gått litt ned i treningstid for å få restituert meg bra nok mellom øktene, sier Emil.

Fikk gode svar

Han legger ikke skjul på at det er skytingen som gjør det ekstra viktig å finne den rette balansen på hvor mye tid det skal brukes på standplass og fysiske økter. Ringebu-gutten vet at han nå i en startfase må investere mer tid på skytingen enn det de andre på teamet gjør. Samtidig kan ikke bruke så mye energi at det fører til at han mister farten i sporet og det som kan vise seg å bli hans spisskompetanse i langrennssporet. Det er flere hensyn å ta.

-Hvordan vil du oppsummere dine første internasjonale renn i skiskyting?

-Jeg synes det gikk bra og bedre enn forventet. Selv om jeg gjerne skulle ha klart meg uten noen av bomskuddene. Men jeg føler at jeg fikk de svarene og bekreftelsene jeg var på jakt etter. Det var for så vidt en lettelse å se at jeg klarer meg bra og holder et greit nivå. Samtidig er jeg innforstått med at det må jobbes for at jeg skal klare å gjenskape prestasjonene, sa Nyeng.

Har ambisjoner

Han er tydelig på at det må jobbes minst like hardt på trening fremover Mye har gått på skinner etter at Emil på vårparten kunngjorde nyheten om at han fra høsten av kommer til å satse på en annen vinteridrett. Nyeng som de siste årene har vært en del av Team Veidekke, var forberedt på å satse på egen hånd. Det var både overraskende og gledelig for hans del at Team Mesterbakeren viste interesse. Det kan vise seg å bli helt avgjørende.

-Jeg hadde fått en betydelig lengre vei om det ikke hadde vært for at jeg fikk innpass hos Team Mesterbakeren. Der har jeg et ferdig opplegg, en dyktig trener og lagkamerater som har drevet med skiskyting i mange år og har mye kompetanse som jeg har muligheten får å trekke veksler på. Jeg føler at jeg lærer noe hele tiden. Det mest uvante i Blink-festivalen var å takle den stressituasjonen som oppstår når du kommer inn til skyting, sa Emil som det skal bli utrolig interessant å følge fremover.