Men nå blir høstsesongen hans ødelagt, etter som tingretten fengslet ham for fire uker.

Samme fløyten gikk det med hans to kamerater, slik at hele trioen nå er varetektsfengslet som siktet for en rekke boliginnbrudd i Fåvang, Tretten, Follebu, Redalen, Valdres og Gjøvik.

Gikk i klemma

Den ene av mennene bekreftet i tingretten i dag at de tre kameratene var sammen under brekkene i dalen. Det satte de andre i klemma. Den ene erkjente brekket i Fåvang og på Tretten, men nektet for Follebu og innbruddene i Vestoppland. Andremann nektet for Fåvang og Follebu, mens tredjemann erkjente Follebu og ett brekk i Gjøvik.

Sprikende erkjennelser

Erkjennelsene spriker dermed mye og setter mennenes troverdighet i en spesiell situasjon. Tingretten fengslet alle tre i fire uker med to ukers brev- og besøkskontroll. På alle innbruddsstedene i dalen ble safe stjålet, slik det også ble gjort i Redalen og i Nord-Aurdal. Problemet er at safene er borte.

På safejakt med politiet

I retten sa den ene av de siktede at de hadde kastet safene, som inneholdt mye smykker og penger, ut i skogen i dalen. Han visste ikke hvor det skjedde, og det er som kjent mye skog i Gudbrandsdalen for tiden.... Han sa seg imidlertid villig til å bli med Lillehammer-politiet på en tur i dalen i håp om at han skulle gjenkjenne stedet der safene ble kastet. Denne safe-jakta foregår utover mandagskvelden.