I en sesong der klubbens A-lag sliter, er det jentene som står fram og redder klubbens ære. To serierunder før slutt er det talentfulle laget klare for 3. divisjon. Rekruttlaget til Lillehammer ble rundspilt sist helg, og 10-1 var ikke ett mål for mye.

Ekstra imponerende når vi vet at laget manglet flere av sine faste spillere til denne kampen.

Scoret seks

Det er kanskje urettferdig å trekke fram enkeltspillere på Fron, for dette er et lag med stor L. Men vi tar med at Sofie Sanden viste seg skikkelig fram i denne kampen, og scoret seks mål. Den lille og kjappe spissen har en velutviklet teknikk, og viser stor fotballforståelse. På midtbanen styrte kaptein Hanne Søberg Torgersen og Mari Kongsli Kjorstad det meste. Mari scoret også et mål, mens de tre siste ble scoret av Julie Berge.

Stabil stamme

Jonny Tungen har fulgt de fleste av spillerne i mange år. I år har han treneransvar sammen med Jan Petter Eide.

– Jeg har trent to generasjoner jentelag i Fron Fotball. Dagens stamme i laget som har rykket opp består i stor grad av spillere fra disse to generasjonene. Så for min del er det fantastisk moro at «mine» to lag endelig er samlet. Det er også gledelig at så mange av jentene fortsatt holder på med fotball, i rake motsetning til mange andre lag som sliter med stort frafall av jentespillere når de blir 15-16 år, sier Jonny.

Dedikerte jenter

Ifølge trener Tungen er dette jenter som har brutt barrierer i Gudbrandsdalen.

Den første generasjonen vant blant annet to KM-finaler på rad i klasse J16, og la på en måte lista, sier Jonny.

– Det andre laget, med spillere født i 1999, 2000 og 2001, tok opp arven. Jeg vil påstå at de var blant landets beste jentelag i flere år. Høydepunktene er nok seier i det uoffisielle NM innendørs, og åttendedelsfinalen i NM mot Stabæk.

– Hvordan er det mulig å skape et så godt lag i tjukkeste Gudbrandsdalen, Jonny?

– Dette har vært mulig fordi vi har hatt jenter som har vært utrolig dedikerte over lang tid, og hatt trua på det vi har holdt på med. Hardt og systematisk og tålmodig arbeid over tid, det viser seg alltid å være en god formel for å lykkes, uansett hva man driver med.

Godt skolerte spillere

Til neste år venter altså 3.divisjon for jentene fra Fron Fotball.

Og trener Jonny Tungen er optimistisk.

– Vi har vært der før, og vi er ikke skremt av årets utgave av 3.divisjon. Så vi har trua på at vi skal bite godt fra oss der også, forutsatt at vi får med stammen i dagens lag. Vi har meget godt skolerte fotballspillere i laget vårt, med en innarbeidet filosofi som vi ved mange anledninger har vist fungerer også mot bedre motstand, sier Tungen. Han er sikker på at jentene også neste sesong vil varte opp med bra fotball.

– Med en vinter til med trening, der vårt unge lag alle blir ett år eldre, så forventer vi at vi også neste sesong skal glede midtdølene med god fotball, avslutter suksesstrener Tungen.

Seksmålsscorer Sofie Sanden på ryggen til kaptein Hanne Søberg Torgersen. Foto: Ole Magnus Røen