Dølen ble med den såkalte stikk-gjengen for å se hvordan oppdelingen foregår.

Tolv av klubbens vel 20 medlemmer møtte opp til dugnad. Grunnarbeidet var gjort dagen før, nå var det klart for å fin-inndele de rundt 1500 plassene som i helga skal ta imot tusenvis av festivalgjester.

Stikkingen blir gjennomført ved hjelp av et sinnrikt system, utviklet og forbedret i fellesskap opp gjennom årene, forteller Gunnar Solli, president i klubben.

– Vi begynner jo å bli erfarne etter så mange år, og alle vet hva som skal gjøres. Vi deler oppgavene etter hvor mange som møter opp, og jobben gjøres med godt humør, sier Solli.

Fortroppen merker med maling hvor stikkene skal stå. Deretter kjøres de nesten 3000 trestikkene ut, før bakerste gjeng banker stikkene i jorda.

Trivelig med dugnad

Vinstra MC-klubb ble dannet i 1999 av de to motorsykkelentusiastene Arvid Kampestuen og Ståle Bondestad. Klubben har egne lokaler med verksted, vinterlagring og selskapslokaler.

Bjørn Ulekleiv var klubbens første president, og han stilte som vanlig på dugnad forrige helg.

– Jeg synes det er trivelig med dugnad. Vi river litt kjeft og har det sosialt sammen. Og dette er jo en viktig jobb som må gjøres hvert år, sier Ulekleiv.

I tillegg til stikkingen har Vinstra MC-klubb også ansvaret for vakthold og service i den såkalte AmCar-campen under Countryfestivalen.

– En svært viktig jobb

Daglig leder i Countryfestivalen, Trond Skurdal, er meget godt fornøyd med MC-klubben.

– Jobben denne gjengen gjør er veldig viktig. Og jeg må bare få si at de gjør et glimrende arbeid, sier Skurdal.

Nøye: Systematisk oppmerking med tau og maling. Foto: Ole Magnus Røen
Vidar Skriubakken kaster ut stikkene. Foto: Ole Magnus Røen