Om det var en bedriftscup ble diskutert av publikum lørdag. På Aschos vinnerlag spilte nemlig tre tidligere aktive, som aldri har jobbet for Ahsco. Deriblant Stein Jøran Sanden, som ble matchvinner. Etter manges mening mister cupen litt av sjarmen når bedriftene kan forsterke lagene sine med hvem de vil.

- Er det riktig at bedrifter som har mange mannlige ansatte, leier inn tidligere storspillere?

- I følge reglene kan lagene benytte inntil to spillere som ikke jobber i bedriften. I Ahscos tilfelle fikk de såkalt dispensasjon til å benytte en tredje spiller, sier arrangementsleder Tom Roger Rognli.

Fjerde omgang

Tanken bak cupen er uansett å samle bedrifter, gjennom fotballen og en sosial bankett, der en kan knytte kontakter og relasjoner.

Gjengen bak cupen, med driftige Rognli i spissen, sørger for penger til Vinstra idrettslags fotballgruppe gjennom arrangementet. Cupen ble i år ble arrangert for fjerde gang.

18 bedrifter stilte lag, blant dem tre damelag. Her vant Rondaståk-damene etter en spennende finale mot Ysteriet.

I herrefinalen ble det også jevnt og spennende. Oppgjøret mellom Ahsco og Betongmann gikk til sudden death, før altså nevnte Sanden scoret 5-4 målet på frispark. Det må også nevnes at Betongmanns keeper Robert Jagielka scoret to mål i finalen.