Søndag kom nyheten om at Kristiansen trekker seg som langrennstrener. Han har hatt hovedansvaret for verdens beste løpere sida 2006, og under hans ledelse har Norge til sammen vunnet 23 OL- og VM-gull, 10 sølv og 14 bronsemedaljer.

- Jeg føler meg priviligert som har fått mulighet til å jobbe med verdens beste langrennsløpere. Men etter å ha vært i tenkeboksen også etter denne sesongen, har jeg kommet fram til at det er på tide å takke for seg, sier Kristiansen.

- Skulle gjerne hatt han med videre

- Som trener er det krevende å alltid yte sitt beste mot den samme gruppa utøvere i så mange år. Derfor mener jeg dette er et riktig tidspunkt å slutte på, og det vil også bidra til at løperne nå får nye impulser, legger han til.

Utøverne synes det er trist at Kristiansen nå har bestemt seg for å trekke seg tilbake.

- Jeg skulle gjerne hatt han med videre, sier Marit Bjørgen.

- Egil har mye av æren for den store suksessen landslaget har opplevd de siste årene, og vi er han en stor takk skyldig, sier Therese Johaug.

Landslagssjef Vidar Løfshus har stor respekt for at Kristiansen velger å slutte.

- Egil har brukt all sin tid på at Norge skal ha verdens beste kvinnelige langrennsløpere, og jeg forstår at han nå føler tiden er moden for å la andre slippe til, sier han.

Ble "Årets trener"

Det er ikke klart hvem som tar over jobben som hovedtrener.

Kristiansen, som er fra Fåvang, men er bosatt på Vinstra, har vært trener i Norges Skiforbund sida 2001, og før det løper på toppnivå. Som trener har han fått flere utmerkelser, og i 2011 ble han kåra til "Årets trener" på Idrettsgallaen.