– Våre folk i administrasjon og teknisk sjef Jostein Gårderløkken var tidlig ute og har svært god kontroll, forteller ordfører Arne Fossmo, som heviser til at teknisk sjef har styring på det som kan styres og på det som skal overvåkes pr nå.

Beredskapsrådet møtes to ganger pr dag.

– Vi følger med på nedbørsmengder og prøver å være så godt forberedt som mulig, sier Fossmo.

Han forteller at det allerede lørdag ble sendt ut en henvendelse om bistand fra lokale entreprenører, og søndag hadde plan og teknisk et forberedende møte, der de forskjellige entreprenørene fikk tildelt ulike områder, med utsatt steder med sideelver.

Kommunen har sett på kritiske punkt og risikovurderinger, basert på tidligere hendelser, samt kommunekart med kartlegging av 38 kritiske bekker rundt om i kommunen.

– Vi har stort fokus på flere sideelver og bekker, hvor vi vet det vil bli stor vannføring og massetransport. Flere personer er ute og patruljerer i ras og skredutsatte områder, på den måten har vi overvåking på forskjellige steder i kommunen, forklarer Fossmo.

Ringebu kommune har sendt ut tekstvarsel til sine innbyggere hvor de oppfordrer alle til å sjekke stikkrenner og grøfter, slik at flomveier holdes åpne.

– Kommunen sin bemanningen er betydelig styrket i uke 32, informerer ordføreren.

Ole Tvete Muriteigen og hans stab vurderer fortløpende tiltak og har blant annet kontaktet flere entreprenører for å ha gravemaskiner i beredskap. Foto: Tone Sidsel Sanden

Sør-Fron har satt krisestab

Det ble satt krisestab i dag tidlig, og relevante forhold og tiltak er vurdert. I går ble det tatt kontakt med flere entreprenører for å ha gravemaskiner i beredskap.

– Vi oppfordrer våre innbyggere til å følge med på hjemmesiden til kommunen. Det vil bli lagt ut relevant informasjon ved behov. Ved eventuelt bortfall av nett, telefoni og strøm, vil det bli etablert oppmøtested ved kommunehuset på Hundorp og ved barnehagen i Lia og på Harpefoss. Her vil det ved behov bli gitt nødvendig informasjon til innbyggerne, forteller Muriteigen.

Han opplyser videre at den kommunale vegen Dålåstigen vil bli stengt inntil videre, som forebyggende tiltak. Informasjon om det kommer også på hjemmesiden.

Ordføreren ber folk ta forholdsregler og følge råd fra myndighetene.