Leder i Dølen 17. november 2016

Nord-Fron kommune har sammen med Oppland fylkeskommune lagt planer for ny dansesal på Vinstra. En intensjonsavtale fra april levner liten tvil om hva partene har vært enige om. Her står det at «OFK sikres en leierett i byggene for Karriere Oppland og Vinstra vgs (dans)».

Avtalen er signert fylkesrådmann Rasmus Vigrestad. Når samme Vigrestad i tospann ned Fylkesopplæringssjef Inge Myklebust tirsdag denne uka – samme dag som en omfattende og gjennomarbeidet sak om utbygging i 35-millionersklassen skal opp i kommunestyret i Nord-Fron – skriver under på et brev med budskapet om at det ikke er aktuelt å inngå avtale med Nord-Fron kommune om leie av lokaler til dansesal er det komplett uforståelig. Og ikke rent lite oppsiktsvekkende. Vi vil kalle det å føre folk bak lyset.

Når fylkeskommunens representanter sjøl i tillegg velger å underbygge sin snuoperasjon med henvisning til det store slaget om den videregående skolen på Vinstra i 2012, er det dessverre et bevis på det vi i Dølen og mange andre midtdøler har hevdet lenge: Skolekampen er ikke over. Tirsdagens brev fra fylkesopplæringssjefen og fylkesrådmannen, som var pådrivere for nedlegging av tilbudene på Vinstra i 2012, er et nærmest utilslørt angrep på danselinja på Vinstra. Nord-Fron kommune er sjølsagt også en spiller i dette – en forpliktende leieavtale med OFK om dansesal ville vært en styrke for Vinstra vidaregåande skule. Det vet både vertskommunen Nord-Fron og eier Oppland fylkeskommune. At Nord-Fron kommune likevel valgte å gå videre med planene tirsdag kveld, er et tydelig signal. Det er likevel grunn til å spørre seg ha OFK som skoleeier ønsker med danselinja på Vinstra – å lene seg på et fire år gammelt «på stedet hvil»-vedtak i stedet for å gi danselinja et løft, er et minst like tydelig signal.

Samarbeidsklimaet mellom OFK og Nord-Fron har tidvis vært anstrengt, ikke minst i videregående skolespørsmål. Denne saken gjør på ingen måte klimaet bedre.

Stridens kjerne: TIP-byggene ved Vinstra vidaregåande skule. Foto: Tone Sidsel Sanden.