Det gikk ikke mange dagene etter at rockens fire store var klare for festivalen på Kvamsfjellet, før billettene var revet bort. For det har aldri skjedd før at Dum Dum Boys, De Lillos, Raga Rockers og Valentourettes står likt på den samme festivalscenen.

Fikk opp øynene

Å få de fire store fra rockens gullalder til Rondaståk, tar festivalen til nye høyder.

20/12: Adventskalender: n2V07c

- Det er alle festivalers drøm å bli utsolgt på forhånd, sier en av to festivalsjefer, Ole Jacob Grauphaugen. Sammen med sjef nummer to Pål Torsgård, kan han konstatere at det blir 1000 flere på Kvamsfjellet i 2016, sammenligna med årets festival.

- Det at vi fikk disse banda på plass, gjorde at vi fikk en tidlig utsolgt festival. Det at vi fikk mer nasjonal oppmerksomhet, førte til at flere fikk opp øynene for Rondaståk. Artistene er nok viktige for de som ikke kjenner til festivalen fra før, mens de som har deltatt de to første årene vet hvilken stemning og hva slags festival dette er, sier Grauphaugen.

Det er solgt 3000 billetter, eller 1500 festivalpass til neste års festival.

- Er alt håp nå ute for å få billett?

- I utgangspunktet betyr utsolgt utsolgt. Vi måtte ta en vurdering av dagsbilletter i forhold til festivalpass, og nå er det utsolgt for festivalpass, sier Grauphaugen.

To fornøyde festivalsjefer, Pål Torsgard og Ole Jakob Grauphaugen. Foto: Bjørn Sletten