Forrige uke stakk den lovende skytteren fra Ringebu, Mette Strandlien, like godt av med den gjeveste tittelen en juniorskytter kan ta: Hun ble norgesmester i baneskyting under Landskytterstevnet.

Takla presset

Etter en dramatisk og spennende finale, der det ble omskyting mellom Strandlien og Andreas Finnestad Lund fra Søgne, sto Strandlien igjen som vinner.

- Det føles veldig bra. Jeg hadde egentlig ikke forventa dette, sida jeg er førsteårs junior, sier hun til Dølen. Noen dager etter at stevnet er over, har det så vidt begynt å synke inn at hun klarte å nå til topps.

- Jeg er fornøyd med at jeg takla presset og at jeg ikke ble så nervøs. Under skytinga var jeg nokså rolig, forteller Strandlien.

Godt utgangspunkt

16-åringen deltok både i felt- og baneskyting. På feltskytinga kom hun også til en finale, og der skjøt hun seg opp hele 36 plasser, og endte på en 12. plass.

I innledene skyting på bane endte Strandlien på 250 poeng, med 18 sentrumsblinker på 25 skudd. Den beste poengsummen en kan få. dermed lå Ringebu-jenta på skive én i finalen.

- Jeg hadde et godt utgangspunkt, sjøl om vi var tre på samme poengsum. Jeg kjente jeg var litt nervøs både før skytinga og på anvisning, men under skytinga gikk det bra, forteller hun.

Sikter høgere

Og Strandlien hadde kontroll. Hun skjøt 100 med åtte sentrum. Det gjorde også Lund, og dermed måtte det omskyting til for å kåre en mester.

- Det kjentes bra å vinne. Det er dette jeg trener for. Vi har et godt miljø i klubben, der jeg trives. Det er derfor jeg holder på med dette. Og fordi jeg liker å skyte, da, smiler hun.

- Og nå kan du bare sikte høgere?

- Jeg har et mål om å bli prinsesse eller dronning i framtida. Det er det jeg må trene for, sier den nybakte norgesmesteren.

Det måtte omskyting med Andreas Finnestad Lund til, før Strandlien kunne slippe jubelen løs. Foto: Privat