Albumet "Nære deg - Sanger av Finn Kalvik" blir lansert fredag, og Klåpbakken fra Vinstra er én av fem unge artister og låtskrivere som bidrar. Klåpbakken gjør sin versjon av Kalviks "Denne dagen".

– Det var veldig hyggelig å bli spurt om å covre en av Finn Kalvik sine sanger. Jeg fikk velge hvilken som helst låt, og jeg tok den oppgaven svært seriøst. Jeg lytta meg igjennom utalllige timer med flott musikk og kjente strofer, før jeg falt på denne nydelige sangen, sier Klåpbakken til Dølen.

Ideer og tidspress

Finn Kalvik har sjøl fortalt om denne låten, at det var et bestllingsverk på en sommerlåt, og at han ble litt satt ut av forespørselen, for han følte ikke at han hadde noe å komme med på det tidspunktet. "Jeg følte meg tom for ideer. Jeg trodde faktisk at mine dager som låtskriver var talte", forteller Kalvik.

Som låtskriver kjenner Klåpbakken seg igjen i disse ordene.

– Tom for ideer og tidspress er noe jeg kjenner meg godt igjen i, og da ble det enda mer klart at dette var sangen jeg skulle synge, sier hun.

Hennes versjon er tro mot originalen, sjøl om hun har satt sitt personlige preg på låten.

– Jeg har ikke forandra så mye på den, annet enn på rytme, noen akkorder og laget et felehook sånn at den får et lite krydder av folkemusikk, forteller hun.

Albumet med Kalviks låter slippes i anledning at han neste år markerer 50 år som artist, og i 2017 fyller han 70 år.

Kalvik er forøvrig født i Fåvang, der han bodde fram til han var fem år.

Gjer som 7000 andre – følg Dølen på Facebook!

Marie Klåpbakken fra Vinstra bidrar på album med låter av Finn Kalvik. Foto: Trine-Lise Henriksen