Ny E6 mellom Frya-Sjoa er nå nemleg behørig festet til film.

– Vi har nettopp gjennomført den første 360-gradersfotograferinga på et så stort anlegg i Norge, så langt vi kjenner til, sier en fornøyd prosjektleder for E6 Biri – Otta, Øyvind Moshagen til Dølen.

Fredag kunne et helikopter fra Statens Vegvesen observeres i luftrommet over Midtdalen. Helikopteret var utstyrt med svært spesiell teknologi og en kamerarigg spesialbygget til 360-gradersfotografering.

Tilrettelegges for publikum

Det spesielle, og det som gjør at det skiller seg fra vanlig og ordinær dronefotografering, er at dette er spesielle og meget høyoppløselige bilder som gjør at en kan zoom ca. ti ganger direkte i bildet, opplyser Vegvesenet.

– Det vil bli tilrettelagt på internett slik at en kan peke seg igjennom hele strekningen både på pc og ipad. En zoomer inn på det som er interessant og en vil kunne sveipe gjennom hele strekningen E6 Frya-Sjoa på 33 km på 30 sekunder hvis en ønsker.  Eller en kan bruke uendelig med tid hvis det er spesielle ting en er interessert i, sier Moshagen til Dølen.

Denne typen fotografering er ikke gjort på veganlegg i Norge før.

– Det krever en del bildebearbeiding i etterkant av selve bildeseansen, men vi håper at vi har resultatet klart for publisering på prosjektets nettsider seinest 1. desember, sier Moshagen.