Han har en finger med i spillet i mye av det som skjer innen musikklivet i Midtdalen. Kenneth Aspeslåen er musikkens svar på hva McDreamy er i TV-serien Greys Anatomy – han fikser alt og er som en drøm på scenen. Aspeslåen vet å spille på de riktige strengene, og superlativene henger løst hos fansen; han er en tusenkunstner og et unikum.

Lørdag kveld fikk han sin velfortjente pris da Tromsa Lives hederspris ble delt ut for aller første gang.

– Det var utrolig koselig å få denne prisen, særlig fordi den ble gitt av de jeg er i samme bransje med, sier Aspeslåen til Dølen, da vi møter han et par dager senere.

– Jeg har egentlig ikke landa ennå. «Det va rett på revy att om syndan au, dama», smiler han og sikter til Vinstrarevyen, der han er en del av et dyktig husband.

Respons fra publikum

Det er slik vi kjenner han; travelt opptatt med det som skjer på dalens konsertarenaer. I juryens begrunnelse heter det at prisvinneren er et ekte ja-menneske, som alltid stiller opp om noen trenger det. Han er en musiker, komponist og arrangør som godt over halve livet har stått på scenen, og gjennom ulike konstellasjoner har utvist en allsidighet få kan matche.

– Det stemmer nok at jeg er et ja-menneske, humrer Aspeslåen.

– Jeg stiller som regel opp på alt jeg har tid til. Og det er ganske mye, ler han.

– Jeg har ikke tålmod til å sitte rolig. Det hender jeg får med meg en fotballkamp på TV, men det er ikke mange kvelder jeg har hjemme i sofaen. Musikken gir meg så mye tilbake, og det å framføre egne låter og få respons fra publikum er en følelse jeg ikke greier å beskrive, legger han til.

Gjør noe jeg kan

At Kenneth har tid til mye, vet alle som har tatt turen til et kultur- og musikkarrangement. Ofte er han å se på, eller bak scenen. For tida er han med i fem ulike band, tre av dem er midt i store plateprosjekt. I tillegg tar han på seg utallige frilansoppdrag, som revy eller konserter med ulike musikkforeninger.

Han spiller både trommer og gitar, men ved noen anledninger har han fått skinne som vokalist og frontfigur. Men det er ikke i søkelyset han liker seg best.

– Jeg er egentlig mest en lagspiller, som liker å spille andre gode. Jeg regner ikke meg sjøl for å være noen frontfigur, er litt beskjeden og trives best i skyggen. Men det er noe med det, når jeg kommer på scenen blir jeg nesten en annen, der vet jeg at jeg gjør noe jeg kan, smiler han.

Aldri skylapper

En stor del av musikkmiljøet var samla på Tromsvang lørdag, til bransjetreff på dagtid og til TromsaLive, med lokale musikkrefter på scenen, på kveldstid.

Tanken primus motor Brede Vestby og Christian Asphoug, i regi av vertskap Laugen Rock- og Bluesklubb, har hatt med arrangementet, er å skape en felles møteplass for lokale musikere.

– Vi mangler arenaer for å promotere oss sjøl og for å sveise bedre sammen de som driver med musikk i Ringebu. Det kom noen på bransjetreffet på dagtid, og mange på kveldstid. Vi hadde en kjempetrivelig kveld der mange møttes, på tvers av musikken. Vi nådde målet vårt om en felles møteplass, sier Vestby. Flere ideer om bransjetreff skal tygges på.

– Vi skal evaluere og se om vi kan få til noe mer i framtida. Tanken er at TromsaLive og utdeling av hedersprisen skal bli et årlig arrangement, sier Vestby.

– Hva kan du si om årets prisvinner?

– Da har jeg ett stikkord: Mangfold. Kenneth har aldri skylapper, enten det dreier seg om country, teater, revy eller skolekorps, han byr på seg sjøl. Han sier alltid ja til oppdrag, han spør aldri hvor mye han får, prisen spiller ingen rolle, sier Vestby.

Så hva hadde musikken vært uten Kenneth Aspeslåen?

– Mye fattigere. Og det skulle bare mangle at han blir satt pris på, konkluderer Vestby.

For Kenneth er prisen til stor inspirasjon.

– Det er mye å jobbe med framover, og en pris inspirerer til å fortsette. Jeg blir kei innimellom, det merker jeg. Dette er jo noe en legger sjela si i.

Sier Kenneth. Midtdalens McMusic.