Peer Gynt stemnet 2015 ble meget vellykket, kan Peer Gynt-staben konstatere. Det totale publikumstallet landet på 24 500, nesten 2500 flere enn i fjor, noe som betyr en økning på ti prosent. 15 500 tok plass i amfiet og så Peer Gynt ved Gålåvatnet, en økning på åtte prosent fra 2014. Avslutningskonserten hadde den prosentvis største økningen fra fjoråret, med 2000 tilskuere, opp 16 prosent.

Pila peker altså i posistiv retning for stemnet.

- Dette er tall vi er godt fornøyde med. Det viser en riktig utvikling, og økt publikumstilstrømningen betyr også større omsetning i kiosk, restaurant og souvenirer. Her trenger vi fortsatt litt tid før tallene er klare, men omsetningsmessig er det en økning, sier administrerende direktør i Peer Gynt, Marit Lien.

Positiv drive

Hun mener ringvirkningseffektene for næringslivet vil være på over 100 millioner kroner.

- Den positive utviklingen og de gode tilbakemeldingene skaper en positiv drive. Vi har også med oss en stor gruppe frivillige, som har et eierskap, viser en stolthet og en entusiasme som gjør alt dette mulig. Fantastisk er innsatsen alle gjør, og ikke minst med den kvaliteten som legges ned i arbeidet, som er helt avgjørende for at stemnet skal få den utvikling alle ønsker seg, sier Lien.

Blikket framover

Tilbakemeldingene fra publikum både direkte og via sosiale medier har vært overstrømmende, i følge direktøren. Men ingen har planer om å hvile på laurbærene.

- Allerede denne uka starter strategiarbeidet med styret i Peer Gynt, deretter må vi kikke litt ekstra på kalenderen for neste år. Med årets suksess friskt i minne, gleder vi oss til å rette blikket framover, forsikrer Lien.