NRK kunne melde at kulturinstitusjoner og museer over hele landet har registrert en besøksnedgang på rundt 20 prosent i forhold til i fjor. Det voldsomme sommerværet får mye av skylda. Patrick Huse utvider nå åpningstidene for utstillingen i Lomoen på Vinstra med kunstverk av Anna Widèn, John Erik Riley og Huse sjøl.

Åpent ut september

Kunstneren Patrick Huse har hatt helgeåpnet kunstutstillingen i Prosjektrom3 på Vinstra i hele juli, og er heller ikke fornøyd med besøket, men det ville han ikke vært uansett.

­– Å lene seg tilbake og si seg fornøyd med besøksantall er det samme som å stoppe opp.  Det er alltid mer å hente, sier Huse, som nå utvider åpningstidene i forbindelse med Peer Gynt-stemnet.

– Selv om jeg ikke er en del av programmet til kulturfestivalen Peer Gynt-stemnet, så håper jeg å få en effekt av alle de kulturinteresserte publikummet som besøker festivalen. Derfor holder jeg åpent flere dager denne Gynt-uka, så får vi se om dette er et kulturtilbud folk vil benytte seg av.

Savner samarbeid

– Litt drahjelp og samarbeid innen kulturlivet i kommunen hadde vært bra, sier Huse uten å utdype det nærmere. For øvrig vil Huse holde kunstutstillingen i Prosjektrom3 i Lomoen åpen hver helg fram til 30. september. Etter den tid er det uvisst hva som skjer.

– Det skal til en evaluering både om finansiering og lokaliteter. Men hovedspørsmålet er om kommunen overhodet vil ha en kulturinstitusjon av den type jeg tilbyr og legger mye arbeid i for å få etablert, påpeker Huse.