Jentene er provosert etter episoden, noe også flere er. Det ble referert på Facebook til det som skjedde, og innlegget har fått stor oppmerksomhet.

- Ja, det har tatt litt av, sier jentene Eline Krok, Tina Johannsen og Matilde Ovrum. De to sistnevnte var tilstede på bensinstasjonen Cirkle K i Lomoen den natta, sammen med to andre venninner.

De forteller:

- Vi var først inne på stasjonen ved 22.00-tida da vi skulle på do. Vi var i godt humør, men ikke spesielt berusa. Ei av oss satte seg på golvet og hadde bena opp etter veggen. Da kom han som er sjef der og ba henne om å vaske opp etter seg, for det ble sygt etter henne. Vi kunne ikke se at det ble det, men hun tørka opp, forteller de, om det som var "opptakten" til det som skjedde senere, rundt midnatt.

- Dårlig folkeskikk

For da tok tre av dem turen dit igjen, denne gangen for å kjøpe seg mat. De tok med seg maten og satte seg i ei sittegruppe. Ved sida av dem satt en gjeng med arbeidskarer, forteller de.

- Vi opptok bare et lite hjørne av området, sier Johansen.

Etterhvert kom også Ovrum til. Hun kom rett fra jobb, og hadde ikke rukket å skifte til russedress.

- Plutselig plystrer han på oss og vinker med armene og ber oss om å gå. Noen av oss var ikke ferdige med maten en gang, forteller Johansen.

Han som jentene refererer til er daglig leder for stasjonen, Øyvind Loddengaard.

- Vi hadde ikke gjort noe galt, sa vi, for vi lurte på hvorfor vi plutselig måtte gå, legger Ovrum til.

Jentene fikk også beskjed om at det var stengt på de setene som de satt på.

- Da forstår vi ikke at de arbeidskarene fikk sitte, sier Ovrum.

- Useriøst

Det er ikke slik at jentene føler seg krenka, men de reagerer på måten de blir behandla på.

- Vi synes det er dårlig folkeskikk. Og om det er slik at han har hatt ubehagelige opplevelser med russen eller andre før, skal ikke det gå ut over alle andre, mener Johannsen.

Ola Byrløkken, stefaren til Johannesen reagerer også på episoden. Det var han som la ut innlegg på Favebook.

- Jeg synes det er rart at de skal bli behandla slik på et sted som er åpnet for alle. Jeg synes de må få lov til å gå på do, sier han.

Byrløkken vet ikke om det er slik at bensinsatsjonen har hatt uheldige episoder med andre.

- Alle kan uansett ikke skjæres over en kam. Dette er tross alt bare ungdom som har det morosamt, i ei kort periode. De var inne på stasjonen for å kjøpe seg mat. Jeg synes det blir useriøst, dette. Er det døgnåpent så er det døgnåpent, mener han.

- Hatt enkeltepisoder

Nå har russejentene, og også mange medruss, bestemt seg for å boikotte Cirkle K i Lomoen. De synes det er trasig, sida dette er eneste stedet som er nattåpent.

- Om det er slik at sjefen der ikke vil ha oss inn der, eller at han ikke vil at vi skal være mange, så kunne han kanskje satt opp en lapp, eller gitt beskjed, sier de.

Daglig leder Øyvind Loddengård beklager det dersom russejentene opplevde episoden med å bli vist bort som ubehagelig.

- Jeg beklager dersom de opplevde det sånn. Det var mye russ innom, og det var hektisk denne natta. De ble ikke utvist fra stasjonen, men ble bortvist fra sitteområdet. Jeg gir beskjed på en klar og tydelig måte, sier Loddengaard.

Han bekrefter også at jentene ikke oppførte seg dårlig, at de bare satt og spiste maten sin.

- Men vi har hatt episoder ved stasjonen tidligere. Enkeltepisoder som har ført til bråk, men dette har ingen ting med russejentene å gjøre. All russ er velkommen hit, så lenge de oppfører seg. Men sitteområdene har vi hatt stengt i helgene etter klokken 24.00, nesten helt siden starten, på grunn av bråk. Derfor begrenser vi muligheten for å oppholde seg inne her, sier han.

På sin plass

- Men jentene reagerer på at arbeidskarene fikk sitte?

- Vi hadde latt noen arbeidskarer sitte der. Jeg lot russejentene sitte i 25 minutter, før jeg ba de gå. Arbeidsfolkene som satt der gikk like etterpå, sier han.

Loddengaard bekrefter også episoden derei russejente måtte vaske etter seg.

- Når hun klatra opp etter veggen, og det ble stygt, mener jeg det bare er rett og rimelig å tørke opp etter seg sier han.

Loddengaard forteller at han har prata med russepresidenten på Vinstra da russetida starta.

- Jeg har sagt at russen er velkommen, men at de må oppføre seg ordentlig og rydde opp etter seg, sier han.

Jentene innrømmer at de ikke akkurat har gitt stasjonen gode skussmål etter episodene.

- Føler dere at dere er velkommen på besinstasjonen?

- Nei, det gjør vi ikke. Vi har ikke lyst til å dra innom der. Vi synes det er på sin plass å poengtere hva som har skjedd, når han behandler oss slik, sier jentene.

Øyvind Loddengaard beklager dersom jentene opplevde episoden ubehagelig. Foto: Tor Larsen/Arkiv