«Væl tynt», var navnet på revyen som ble framført i 1982. Den samlet hele elleve stappfulle Folkets Hus, og fikk attpåtil forespørsler om å opptre flere steder i Gudbrandsdalen. Revyen trakk folk fra Lillehammer i sør til Lesja i Nord.

Revytradisjon

På mange måter kan en si at revytradisjonen på Vinstra sprang ut i fra de årlige festene til fotballgruppa på slutten av 70-tallet. Senhøstes hvert år markerte Vinstras Idrettslag sesongavslutning, og der var humorinnslag i regi av Harald Madshus og Håkon Sveen kvelden og festens store høydepunkt. Håkon Sveen kjenner vi jo senere som figuren `n Jalmar, og Harald Madshus ikledde seg rollen som den italia-inspirerte figuren «Fricadelli». Begge to med elleville påfunn og slagferdige tekster som fikk latterdøra på vidt gap både i små og større forsamlinger.

Ildsjeler: Henry Eggen sammen med de to «Gutta på strøket» - Harald Madshus og Håkon Sveen.
Orkester: Ola Løkken med sitt fabelaktige revyorkester.

Proft opplegg

Til historien om revyen «Væl tynt», hører det med at den sikkert kunne blitt framført ti ganger til uten en eneste ledig stol - det skrev i alle fall lokalpressen den gang, og viste til jaget etter revybiletter som nesten gikk på nevene løs. De to siste forestillingene ble faktisk ikke annonsert i det hele tatt. Og ser vi på hovedbildet til denne saken, med den energiske og «ordhittauge» gjengen som stod bak, samt et stort revyorkester, ledet av Ola Løkken, så er suksessen forståelig.

Køntri: Cowboyene i Ruste er Snøfrid Skaare, Håkon Sveen, Jo Ero Støve, Harald Madshus, Judith Einlien, Kari Steinhaugen og Nils Kleiven.
Harald: Anne Roven og Harald Madshus under en revyframføring i 2005.

Mye arbeid

Alle som er engasjert i revymiljøet vet at øving og atter øving , tar tid. I 1982 førte revygjengen regnskap over tidsbruken til de 28 revyengasjerte folka.

Det ble brukt over 1000 timer til sammen på øving, og med de elleve utsolgte forestillingene, kunne de bokføre 925 timer til. En kjapp multiplisering viser da at det faktisk gikk med over et helt årsverk til planlegging og gjennomføring av revyen «Væl tynt» i 1982.

På bingo: Ole Kristian Sørlie og Lene Stokkevåg Eide i bingosketsjen fra revyen «Någgå tå kårt» i 2005.

Annethvert år

Noen år etter 1982 var det en liten dødperiode med revyframføringe, men de siste 10 åra har det vært revy sånn noenlunde annethvert år.

Vi bringer også her noen bilder fra revyen «Någgå tå kårt» i 2005, der flere av de som var med i 1982, fremdeles er «going strong», sammen med nye revykrefter som fortsatt er å finne både på scene og i orkester til årets Vinstrarevy.

Plakat: Slik var «logogen» for Vinstrarevyen i 1982.
Vask: Husmor Snøfrid med klesvasken.
revy 05: Harald Madshus, Per Kristian Hatling, Lene S. Eide og Torill Nystuen i fri dressur - også fra revyen i 2005.