Tidligere har borgerlige vigsler vært tillagt Tingretten. Men fra årsskiftet ble dette en kommunal oppgave. I Sør-Fron stilte varaordfører Jon Suleng som viglser for Olav Rune Fossmo og Marte Mari Kristiansen.

En ny oppgave

- Jeg har aldri i mitt liv vært inne på tanken at jeg noen gang skulle stå foran et par som en vigsler og sørge for at de ble gift. Men nå skjer det, og jeg er forberedt, sa varaordfører Suleng til Dølen mens han ikledd bunad møysomt la ordførerkjedet rundt halsen og gjorde seg klar.

Seremonien skulle foregå i møterom Harpefoss på kommunehuset, og brudeparet var i anmarsj - også de ikledd bunad for anledningen.

- Om dette blir et fast rom på kommunehuset for slike seremonier, vet jeg ikke, men dette er i alle fall et lyst og fint lokale for en slik seanse. Og om det blir jeg eller ordfører Muriteigen som blir fast vigsler framover, vet jeg heller ikke. Vi får ta en prat om det, uttalte vigsler Suleng i det brudefølget kunne høres på veg opp trappa.

Kort seremoni

Varaordfører Suleng var forresten en venn av brudeparet, og gjennomførte den borgerlige vigselen på ekte døl og med snert i både talen og det formelle som hører med. Litt ekstra trykk ble det på slutten:

- Og nå til slutt kommer det jeg har gledet meg aller mest til å si: - Olav, du kan nå kysse bruden. Smask, og ektparet var storfornøyde.

- Helt gull! Dette ble akkurat slik vi ønsket oss det. Enkelt og hyggelig med den nærmeste familie til stede. Nå blir det litt kaffe og kaker i dag,  og bryllupsfest til sommeren. Jon blir invitert, sa de nygifte.