Det var stor optimisme i Fronslaget da Dølen laget en reportasje før seriestart i april. Etter en brukbar åpning har laget slitt gjennom vårsesongen. Og høstsesongen ser ut til å bli minst like tung. Tre kamper har gitt tre tap mot Vind, Lillehammer 2 og Snertingdal/Redalen 2.

Lagets problemer er en liten spillerstall, og at ikke alle satser like seriøst. I kampen mot Lillehammer 2 måtte tre i støtteapparatet spille. Trener Jon Terje Bjørke, Magne Nedrebø og Tommy Rudihagen måtte i aksjon for at Fron i det hele tatt kunne stille lag.

Savner lagfølelse

Trener Bjørke er oppgitt over situasjonen, og sier til Dølen at dette er trist når så mange legger ned mye tid for Frons A-lag. Noen forfall er naturlige, forteller han etter 0-12 hjemme mot Lillehammer 2.

– Noen har sluttet fordi de begynner på skole i Trondheim og Oslo, og det er jo gyldig grunn. Fire er på ferie og noen varsler rett før kamp at de ikke kommer. Dette er vel et problem som rammer hele dalen. Terskelen for å ikke stille opp er veldig lav, lagfølelsen er ikke slik den var på 90-tallet. Hos oss er det helt frivillig å være med. Ingen får penger for å spille for Fron, noe som kanskje er tilfelle enkelte andre plasser. Fotball i dalen er og blir på hobby-nivå, og det er lite man får gjort om enkelte spillere prioriterer andre ting, sier en skuffet Bjørke.

Ringebu/Fåvang vant, Kvam tapte

I samme divisjon vant Ringebu/Fåvang 4-3 borte mot Lunner sist helg, etter å ha ligget under 0-2. En skikkelig snuoperasjon der, altså. Målscorere for R/F var Tormod Haug 2, Daniel André Krogh og Henrik Solbakken.

I 6. divisjon var det lokaloppgjør i helga. Heidal vant hele 6-0 hjemme mot Kvam.