Fron tok en solid seier i serieåpningen, men de fikk ikke maskineriet i gang for godt ute i andreomgangen.

Vaklende åpning

Fron kunne ligget under med ett mål allerede etter et snaut minutt, men på mirakuløst vis maktet ikke spissen til gjestelaget å pirke ballen over mål - den traff både stanga og rullet på streken før den ble klarert av forsvaret. Etter det klarte ingene av lagene å ta ordentlig føringen i kampen. Fron-spillerne virket til å ha serieåpningsalvoret litt i hodet, og spilte med høye skuldre i starten av kampen. Det resulterte i unøyaktige aslutninger i angrepet og antydning til ubesluttsomhet i forsvaret. Dette utnyttet det gjestende lag og kontret seg gjennom forsvaret og skåret, selv om det luktet offside lang lei av dette målet. Rett før pause reduserte Iver Andreas Fosse for Fron.

Større fart i angrepet

- Denne kampen skal vi vinne, sa fronstrener Jon Terje Bjørke da lagene gikk til pause, og det var et mere selvsikkert Fron-lag som entret banen i andre omgang.

Torstein Hermansen kom inn som en frisk pust i andre omgang og ga større fart og løpsstyrke i angrepet. Emil Røssummoen Haugen tok ansvar på midtdbanen, og stopperduoen med Rasmus Strype i front framsto som sjefer både på bakken og i lufta. Fron dominerte mer og mer utover i andre omgang, og Torstein Hermansson sørget for Fron ledelse etter en gjennomløping på flanken. Rett etter gikk Emil Røssummoen Haugen rett på mål fra midtdbanen og satte ballen i det ene hjørnet. Kvarteret før slutt reduserte gjestene til 3-2 etter et fint gjennomspill, men Torstein Hermansson var nok en gang frampå fra venstre flanke og skåret sikkert like etterpå. Helt på tampen av kampen skåret Alisina Jamali og sikret Fron en sikker og vel fortjent 5-2 seier i serieåpningen i 5. divisjon.

Et nytt lag i emning

Tar vi måten Fron spilte fotball i andre omgang, så ser det ut til at klubben har et nytt, godt seniorlag i emning. Fire spillere debuterte på seniornivå i denne kampen, og kom ut av det på meget respektabelt vis. En av dem, Jakob Almelid, ble kåret til lagets beste spiller.

- Vi har en rundt 15 spillere som kjemper om en plass på laget, og det er gode spillere på dette nivået alle som en, sier fronstrener Bjørke.

Spillerne var også strålende fornøyde med seier i serieåpningen.

- Vi er godt trent og løper motstanderne slitne, det merket vi utover andre omgang, forteller tomålsskårer Torstein Hermansson.

- Utover i kampen satt spillet bedre, vi fikk mer selvtillit og større fart og presisjon både i angrepet og gjennom midtbanen. Det var herlig å vinne åpningskampen på hjemmebane, sier Emil Røssummoen Haugen.

Rundt 80 tilskuere så kampen, og Erland Hareland fra Lesja var en myndig og god pipeblåser. Neste kamp for Fron er mot Reinsvoll i Kåja 12. mai.

Iver Fosse skåret Frons første mål i årets sesong i 5.divisjon.