- Hovedmålgruppa vår per i dag er bussturister, som vi allerede har hatt på besøk her. Etter hvert ønsker vi også å få andre besøkende hit, via tjenester som blant annet TripAdvisor, forteller daglig leder ved hotellet, Ung Sup Kim.

Det tidligere helsehotellet Pyntaberget i Sør-Fron har vært gjenstand for mange ulike prosjekter siden oppstart på siste halvdel av 80-tallet. I fjor høst kjøpte et selskap fra Litauen, med Donatas Duda som daglig leder, hotellet.

Selskapet eier også Rondeslottet hotell på Raphamn.

- Bra for bussturister

Kim kom sjøl fra jobb på Raphamn, så han er ikke fremmed for hotelldrift. Sammen med fem ansatte åpna han dørene til det nyoppussede hotellet 15. mai.

Denne våren har eieren søkt etter nye ansatte, totalt seks i tallet, på kjøkken, i resepsjon og i spisesal.

- Vi har ganske mange gjester booket inn framover, så det er bra. Ambisjonen er å få til en god drift her.

Ifølge den ferske daglige lederen er plasseringa i Sør-Fron god, spesielt for busselskapene, som trenger overnattingssteder langs rutene de kjører i Norge. De som har rukket å besøke hotellet har kost seg og sagt at stedet er fint, forteller Kim.

Flere driftsforsøk

Pyntaberget var helsehotell på 90-tallet, før det gikk konkurs i 1997. Fram til 2010 holdt Fron rehabilitering hus der, før flere år uten aktivitet fulgte. Bygningen, som ble oppført i 1986, har skiftet eier flere ganger i løpet av de siste årene.

På tampen av 2015 kjøpte en kameratgjeng, med det passende navnet Impuls Eiendom, hotellet på impuls for seks millioner kroner. De hadde som hensikt å omgjøre det til asylmottak og mer langsiktig mål om å skape arbeidsplasser.

Solgte med tap

Også den forrige eieren, OTT Eiendom, hadde lignende planer og en intensjonsavtale med mottaksdriveren Link AS, om å opprette et mottak for mindreårige asylsøkere. Utfordringa den gangen skal ha vært store utgifter til påkobling til det kommunale ledningsnettet.

Heller ikke prosjektet til Impuls Eiendom gikk helt etter planen, da UDI avslo søknaden om å åpne ordinært asylmottak. Ett år etter, la de åtte eierne hotellet ut for salg igjen - med et betydelig tap som resultat. Hotellet ble etter lang tid ute på markedet solgt for 2,8 millioner kroner.

Ung Sup Kim er daglig leder på det nyåpnede hotellet. Han jobbet en kortere periode på Rondeslottet hotell før han tok over Pyntaberget. Foto: Silje Josten Lien
Det er nok å henge fingrene i både innenfor og utenfor hotellets vegger. Storparten av oppussinga skal være unnagjort ved månedsskiftet. Foto: Silje Josten Lien
De fleste rommene på hotellet er ferdig pusset opp, men fortsatt gjenstår noe arbeid. Foto: Silje Josten Lien