Meteorologisk Institutt melder at vil komme ca. 15 – 30 cm snø i det meste av Hedmark og Oppland onsdag. Dette vil gå over til regn de fleste steder torsdag, noe som kan føre til vanskelige kjøreforhold. Sterk vind torsdag vil merkes spesielt godt på fjellovergangene.

Vurder å la bilen stå

Det er anbefalingen fra Statens vegvesen. I morgen kan det komme ca. 15 – 25 cm snø i det meste av lavlandet i innlandsfylkene. I fjellstrøkene vil det trolig komme mer enn 30 cm snø. Natt til torsdag begynner temperaturen å stige, og nedbøren går etter hvert over til regn. På torsdag vil det bli regn under ca. 1000 meter, melder meteorologene. Da vil vinden også bli så sterk at den kan by på problemer, særlig på fjellovergangene.

- Kombinasjonen av snø, regn og vind kan gjøre det utfordrende å holde full framkommelighet på vegene, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen (SVV). – Det kan være fornuftig å vurdere om en kan la bilen stå under slike forhold, særlig hvis vi får regn som fryser på bakken

Fjelloverganger

SVV melder også om at fjelloverganger kan bli stengt på kort varsel når det er mye nedbør og sterk vind. De som skal over fjellet, bør ha med seg varme klær, mat og drikke, i tilfelle vegen blir helt stengt, eller de må vente på kolonnekjøring.

- Alle bilister bør sjekke om de har gode nok dekk for kjøring på utfordrende vinterføre. De som kjører vogntog, må også passe på legge på kjetting der det er nødvendig for å få godt nok veggrep i bakker og svinger på vanskelig føre. Det gjelder spesielt ved kjøring på fjelloverganger, der det kan være færre plasser å stoppe på, for å legge på kjetting, sier Stensrud.