Innstilling fra formannskapet gikk på at kommunedirektøren får i oppgave å forhandle utkast til avtale( r) som sikrer overføring av eiendom og økonomisk støtte opp mot spillemiddelgarantien. Og sikrer kommune mot krav om tilbakebetaling av momskompensasjon og spillemiddelgaranti.

Kommunestyret innstiller på at eiendommen og tilskudd opp til spillemiddelsgarantien kan overføres til ny eier når betingelsene er innfridd.

Både i formannskapet og i kommunestyret, mente Senterpartiets Olav Røssum at forhandlinger bør avvente til regelverket er avklart.

Men hans forslag ble avvist.

Dårlige forhandlingskort

Han og Senterpartiet mener vedtaket som ble gjort er et svært dårlig utgangspunkt for forhandlinger.

– Før forhandlinger kommer i gang er det ikke lurt å vise sitt handlingsrom til motparten. Forslaget som vart vedtatt viser alle, hva kommunen er villig til å gi kreditor både når det gjelder økonomisk støtte og eiendom. Derfor valgte Senterpartiet å foreslå ei endring av forslaget, som ville bli vedtatt, for å gi forhandlingene et anna utgangspunkt, presiserer Røssum overfor Dølen.

Krevde innsyn

Også Fremskrittspartiets Trygve Groven Vaal var på talerstolen.

Han viste til uttale i formannskapet den 8. februar fra saksbehandler Egil Tofte, om at verken kommune eller kreditor (Rolstad, journ.anm.) trenger å utbetale noen spillemiddelgaranti dersom motorsportklubben går konkurs.

Dette etterlyste han dokumentasjon på i fra departementet.

Han ba om innsyn i følgende: kommunens signerte versjon av trepartsavtale, festeavtale og påtegning til festeavtale. (med vedlegg), tinglysningsdokument for henholdsvis trepartsavtale, festeavtale og påtegning til festeavtale og kopi av hver enkelt signerte/vedtatte spillemiddelgaranti.

Dette ble så sendt ut fra kommunenes ordfører til alle kommunestyrerepresentantene .