– Det var skikkelig artig å vinne prisen «Årets inspirasjon» for spaltistene våre. Vi er heldige som har fått med oss en så ressurssterk og klok gjeng som har satt søkelys på mange viktige tema, sier redaktør Tone Sidsel Sanden.

Hun er stolt av jobben de har gjort og ser fram til flere gode innlegg også i framtida.

De andre prisene som ble med hjem til Midtdalen var i kategoriene «Årets feature» og «Årets bilde».

Frå venstre: Issam Abdullah Kadi, Torgeir Høye Olafsen, Mina Letrud, Selma Nylund Skurdal, Elise Sofie Meiningen Randsted, Grete Lilleseter, Anne Ringen Amundsen og Ola Røssum har siden i høst vært Dølens spaltistgruppe. Foto: Emil Sjåstad Nyeng

– Vondt, men viktig

Sanden forklarer at det har vært et mål å få fram et mangfold av stemmer i den offentlige debatten.

– Det synes jeg vi har lyktes godt med. Det skal være lav terskel for å ytre seg i Dølen, og vi er veldig stolte over jobben spaltistene våre har gjort.

Dette skriver juryen om vinnerbidraget i «Årets inspirasjon»:

«Denne avisen har gjort en prisverdig jobb med å sette sammen en spalte med forfriskende og nedpå stemmer. Personer med ulike perspektiver klarer å ta tak i vanskelige og aktuelle temaer som utstyrspress på skolen, eller feiring av mangfold, uten å polarisere. Innleggene er i tillegg godt planlagt og desket».

I tillegg stakk Dølen og Tone Sidsel Sanden av med prisen for «Årets feature» for saken om Torgeir Brenna Solberg.

– Det er en vond og vanskelig sak, men som samtidig er så utrolig viktig å fortelle, sier Sanden. Hun mener at prisen burde gått til Torgeir sjøl, som våget å fortelle sin historie.

Dette skriver juryen om «Årets feature»:

«Årets vinner i kategorien feature har vist oss ypperlig fortellerteknikk gjennom en nær tekst og gode bilder. Språket er direkte og ærlig, noe som får fram brutaliteten i historien. Overgrep mot barn er ingen enkel tematikk å løfte fram i et lokalmiljø, men både redaksjonen og intervjuobjektet, har vært modige og satt ord på et viktig samfunnsproblem».

Takker hovedpersonen

Emil Sjåstad Nyeng ble nok en gang hedra med pris for sine ferdigheter med kameraet, og mottok prisen for «Årets bilde».

Bildet han tok av Ruth Molvik har høstet superlativer tidligere i år, og fotografiet ble også kåret til «Årets Lokalavisfoto» i Tromsø i april.

– Gode bilder kan tilføre sakene våre det lille ekstra. Det er saken og bildet av Ruth et godt eksempel på. Jeg må få takke henne for at hun ville stille opp, sier en ydmyk prisvinner.

– Jeg er så stolt av Emil. Han har en egen evne til å fange de viktige øyeblikkene med bildene sine. Det er gull verdt, skryter redaktøren.

Dette skriver juryen om «Årets bilde 2023»:

«Dette bildet er i en klasse for seg. Komposisjon og lyssetting er glimrende. Det fanger tidsånden og slår deg rett i magen. Det er sårt, sterkt, nært og får seeren til å tenke og føle».

Vinnerbildet: – Jeg vet det er mange dyktige journalister som tar utrolig gode bilder, så at det var vi som stakk av med seieren var artig, sier Sjåstad Nyeng. Foto: Emil Sjåstad Nyeng