Nå er Magne Nedrebø, som trener J14, J17, damelag og herrelag i Fron, blant 18 kretsvinnere som konkurrerer om tittelen for hele landet.

Magne Nedrebø tilbringer mange timer i Kåja som trener og ildsjel. Her fotografert samme med Karina Rundtom, Anna Rognli, Lilja Brubak Nedrebø og Sunniva Øyjordet. Foto: Ole Magnus Røen

Kåringen av årets grasrottrener skjer etter avstemmingsrunder, hvor en jury velger utfra de fem med flest stemmer. Stemmeperioden for kretsene ble avsluttet 16. oktober. Stemmeperioden for den nasjonale vinneren starter 27. oktober og varer til 6. november.

Nedrebø fikk overrakt diplomet som kretsvinner i pausen i kampen mellom HamKam og Strømsgodset i helga.

I tillegg til diplom til Nedrebø, får også Fron Fotball 10 000 kroner fra kretsen. Foto: Ole Magnus Røen

Ildsjel

«Magne har en egen evne til å motivere, inkludere og få spillere til å trives! Han stiller krav til spillerne, men han gjør dette på en måte som gjør at spillerne stortrives og gleder seg til å komme på trening,» heter det i begrunnelsen fra Indre Østland fotballkrets.

De viser til hans gode humør og at dette smitter over på spillerne. «Magne bruker hver ledige stund på fotball for barn og unge,» heter det videre. Det vises til at han lar spillere prøve og feile, er tålmodig og er mer opptatt av langsiktige resultater enn av å vinne.

Prisvinneren sjøl uttrykker at han blir både litt flau og brydd over prisen.

– Jeg er ikke så glad i slik oppmerksomhet, sier han.

– Men jeg må jo takke Jorunn Alme som nominerte meg og alle som har stemt på meg. Det er jo helt rart dette, og det er nok flere som hadde fortjent en slik pris, legger Nedrebø til.

Bak kåringen står Norges Fotballforbund, Norsk Fotballtrenerforening og Norsk Tipping. Kretsseieren til Magne Nedrebø har gitt Fron Fotball 10 000 ekstra kroner, som klubben oppfordres til å bruke på trenerne.