Det er sogneprest i Nord-Fron, Terje Elvestad, som står bak initiativet.

– Vi skal ikke drive noen slags form for misjonering, men vi skal være til stede og være tilgjengelige der folk er, sier sogneprest Elvestad.

Det å være til stede

Og nettopp det å være til stede og vise seg fram der all slags folk møtes, er viktig for sognepresten.

– Å være til stede i Kåja under countryfestivalen med egen stand og samtidig gjennomføre en messe , er for meg en viktig diakonal tilnærming til folket. Vi er der for å vise at vi har en omsorgstanke, samtidig som vi tydelig viser at vi har en utadvent profil, påpeker Elvestad.

Festivalsjef Trond Skurdal ønsker kirken hjertelig velkommen.

– Dette er noe vi setter stor pris på. Kirken har sin plass her, og vi ser andre festivaler som med stor suksess har både messer og kirkekonserter. Dette er et tiltak jeg ønsker skal bli fast. Det er en styrke å ha både Røde Kors og kirken her for å ha en best mulig beredskap med tanke på det «kjeie» som kan skje, sier festivalsjefen.

Messe på lørdag

Sjølve countrymesse blir arrangert i amfiet lørdag formiddag klokken 10. Og det blir mer enn bare prestens tale.

– Jeg har alliert meg med musiker Ola Løkken som vil spe på med countrymusikk som har en stil som kan passe inn i slik en setting som dette er. Dette er nytt både for meg og countryfestivalen, men jeg er rimelig sikker på at dette er noe countryfolket vil sette pris på, sier sogneprest Elvestad.

Stand og samtaler

Ute ved countryfestivalens campingområde har kirkens folk fått tildelt egen stand. Der vil de servere kaffe, fersk kringe, vafler og vann.

– Jeg kan ikke klare alt dette alene, så vi er flere fra kirken som stiller opp. Vi har også leid inn en campingvogn der folk kan få en privat samtale om de ønsker det. Jeg vil også være tilgjengelig på telefon døgnet rundt, forteller Elvestad.