I det store og hele hadde Kvam det meste av føringen gjennom store deler av kampen, men de rutinerte Vågå-spillerne var effektive. De kontret og skåret på to av de fire målsjansene de hadde.

Sjanser på dødball

De betraktelig yngre og urutinerte Kvam-spillerne spilte seg opp utover i første omgang etter en litt famlende og nervøs åpning der Vågå kom til flere halvsjanser. Til tider hadde Kvam flere gode løp, men enten stoppet det opp foran mål, eller det endte med ufarlige skudd. De beste Kvam-sjansene kom etter dødball i første omgang. Blant annet ble et frispark satt helt nede i hjørnet fra Øystein Lillsandbu, mesterlig reddet av Vågå-keeperen.

Ba om mer bevegelse

Kvam-trener Geir Inge Krok ga i pausen spillerne ordre om å spille mer ball og skape mer bevegelse ute på siden - det hjalp. Kvam rullet til tider opp det ene gode angrepet etter det andre, og i det 57 min kunne 15-åringen Aksel Lien putte på til 1-0 for hjemmelaget. Denne ungutten ble som en vitaminsinnsprøyting i angrepet. En annen 15-åring på Kvam-laget, Jørgen Teigen, viste stor spilleforsåelse i midtforsvaret til Kvam. Selv om han var uheldig og sklei ved en anledning slik at en pasning gikk i gjennom og Vågå kunne utligne. Sjekk knottene! Det ble mer fart i Kvam i andre omgang, men de fleste avslutningene ble for upresise på de sjansene de fikk. Istedet var det den effektive Vågå-spissen Kleppe som på et gjennomløp sikret Vågå en 2-1 seier. 180 tilskuere var til stede på en våt og kald 1. mai ettermiddag for å se på sjettedivisjonskampen - en divisjon som har fått navent GD-ligaen..