Fredag og lørdag blir det storstilt folkefest, når verdens beste skiskyttere inntar Bragernes torg i Drammen.

Nyttig erfaring

Fredag er det skytterduell og sprint, og på startstreken står Nyeng, som går på Team Mesterbakeren.

– Konkurransen kommer litt tidlig for min del, jeg har kun en måned bak meg i trening. Men det er bare å kaste seg ut i det, og jeg tar det som en nyttig erfaring, sier Nyeng, som ikke har vært langt bak de andre på teamet i testrenn. Ringebugutten rapporteres ellers å være i rute.

- Prestasjonene er varierende, jeg merker at jo hardere jeg går på ski, jo tøffere er det å skyte. Det er stresset i konkurransen som blir nytt for meg, og slik sett passer ikke renna i Drammen helt for meg ennå, sida det er en typisk skytekonkurranse, sier Nyeng.

Knut Tore Berland er Nyengs trener på Team Mesterbakeren, og de prøver å finsikte Emil inn på god drill på skytebanen. Foto: Team Mesterbakeren

Skal ta nye steg

Han har gjennomført flere samlinger med sitt nye team, der han får trene med noen av de aller mest lovende siskytterne Norge har, utenfom de som er på landslaget.

- Nå trener jeg mye på å finne riktig skytestilling og en god basisposisjon. Til og begynne med må jeg tenke presisjon, og så må tempoet økes etter hvert. Det gjelder å får dette automatisert, sier Nyeng, som skal bruke sommeren og høsten godt på å sikte seg inn på gode resultat til vinteren.

- Jeg skal ta nye steg, bare jeg får noen måneder til på meg, sier han.

Showrennene i Drammen sendes forøvrig på NRK.

Team Mesterbakeren består av unge og lovende løpere. F.v.: Fredrik Mack Rørvik, Martin Femsteinvik, Tore Leren, Håvard Gutubø Bogetveit, Aleksander Fjeld Andersen og Emil Nyeng.